Originally Posted by Mercutio:
cmd93, amice, I'm not trying to put you down, dar ideea ta, desi crezi ca e originala, e rezultatul societatii de consum in care traiesti. ti-a fost transmisa prin reclame si modul ei de functionare. la un moment dat incepi vezi peste tot doar produse comerciale. filmul pentru tine e la fel ca un telefon celular, un aspirator sau un soft de calculator. un asemenea produs poate aparea in mai multe variante, cu mai multe functiuni: 2 in 1 sau 3 in 1. poate fi si telefon, si televizor, si camera, si desfacator de conserve, etc
ori filmul, tinere prieten, e totusi o arta ( a 7-a). ca si pictura daca vrei. cum fiecare tablou e unic, la fel fiecare film e unic. fiecare film are ideea, autorul, povestea, tema, forma, continutul, stilul vizual, interpretarea, etc. ca fiind elemente unice. si trebuie apreciate ca atare. logica matematica nu functioneaza in cazul asta. daca pui mai multi autori de valoare (actori, scenaristi, directori de imagine) sa faca un film, valoare filmului nu va fi suma valorilor autorilor. do you see?
e adevarat ca unele filme devin produse comerciale atunci cand cei care le produc nu fac decat sa aplice niste modele, niste tehnici, nu fac decat sa copie, fara a pune ceva creativ sau original. dar asta e alta discutie.
|
chiar daca ar iesi cel mai mare kitsch posibil,eu mi-am spus parerea..in fond,fiecare cu parerea lui..nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar nu stiu de unde ma cunosti tu asa de bine