un mic maraton de shorturi... mai exact, in numar de 7 (ah, the lucky number seven)
1.
The Lost Thing - (Marea Britanie, 2010, in regia lui Andrew Ruhemann). este o animatie destul relxanta, ciudata si totusi recomandata copiilor. (
8/10)
2.
Madagascar - Carnet de voyage - (Franta, 2010, regia: Bastien Dubois). un film nominalizat la Oscar, animatie, foarte bine regizat, scenariu impecabil, idee originala (
8/10)
3.
The Crush - (Irlanda, 2010, regia: Michael Creagh) - Unul dintre cele mai bune scurt-metraje vazute pana acum. Foarte inteligent (mai ales personajul principal), prezinta o realitate amuzanta si totodata sfasietoare a unui baietel indragostit de profesoara lui. (
10/10)
4.
Valuri - (Romania, 2007, regia: Adrian Sitariu) - Intotdeauna mi-au placut filmele regizate de Adrian Sitariu. Intradevar se pricepe si stie cum sa evidentieze realitatea subtila din Romania... si totusi, cam in majoritatea filmelor, personajul principal, chiar daca are un rol negativ, in substrat, e un om sensibil si bun. (
8/10)
5.
Colivia - idem - doar ca de data aceasta, filmul a fost facut in 2007, motiv pentru care, se observa vizibil anumite defecte ale tehnicii, regiei si scenariului (
7)
6.
Lord - idem - (2010) Un film mediocru de data aceasta, care sincer, pe mine nu m-a atins cu nimic si nici nu am reusit sa ii surprind subtilitatea. Lord pana la urma moare si totusi, filmul continua... poate ca moartea lui Lord sa aduca un lung sir de ghinioane pe capul personajului principal? Habar nu am... (
7/10)
7.
Dealuri ca elefantii ( scurtmetraj creat la Scoala de Actorie de Film înființată de Dragos Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.) Un film foarte interesant prin asemanarea dintre povestile personajelor, imbinarea lor, dar si povestea in sine... chiar daca totul pare doar o discutie, actiunea e cat se poate de vie, ideea chiar daca nu pare originala, elementele de detaliu o fac sa fie... etc. (
9/10)
eh, si cam astea am reusit sa le gasesc in seara asta din lista filmelor ce tocmai ruleaza la
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte. Sper totusi sa reusesc maine sa le gasesc si pe restul si imi pare foarte rau ca nu am fost in Bucuresti in seara asta. Am pierdut o "petrecere" pe cinste, insa am incercat sa compensez de aici...
Va recomand cu caldura sa va mai uitati si la scurt-metraje. Nu de alta, dar multe dintre ele ascund in spatele simplitatii lor aparente, adevaruri fundamentale.
eh, da, si azi chiar am facut maraton... cu doua filme la activ in timpul zilei si 7 scurt-metraje seara, sunt foarte multumita...