View Single Post
Old 18 Jun 2011, 17:17   #35
White1
Guru

White1

Ma vad nevoit din nou sa imi marturisesc ignoranta - piesele de teatru ale lui Tennessee Williams nu imi sunt cunoscute. Dintre filmele inspirate de acestea am vazut doar A Streetcar Named Desire si Cat On A Hot Tin Roof. Despre primul nu as putea spune ca m-a impresionat, in schimb cel de-al doilea mi-a placut destul de mult.
Cadrul spatial si temporal limitat, actiune condensata, preponderenta dialogului - cred ca acestea sunt caracteristici specifice multor filme insiprate din piese de teatru si se aplica si acestui film.
Cred ca actiunea filmului este foarte bine rezumata de una din replicile personajului interpretat de Paul Newman: "A family crisis brings out the best and the worst in every member of the family. " Criza prin care trece familia Pollitt (declansata de apropierea mortii capului familiei, cel in jurul caruia graviteaza toata actiunea, Big Daddy) tesnioneaza relatiile dintre membrii familiei (relatii care oricum nu erau stralucite). De aici nu ne mai ramane decat sa ne bucuram de dialogurile taioase, livrate de personajele bine construite si interpretate excelent -cu o mentiune speciala pentru Burl Ives al carui personaj mitocan/grobian mi-a adus imediat aminte de "hotul" din The Cook, The Thief His Wife & Her Lover.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif