"In realitate, swing-ul exista inca de pe vremea romanilor sub denumirea de Orgiile Romane. De-a lungul timpului a luat diferite denumiri si infatisari. In anii 60 se numea wipe-swapping - schimb de nevasta - si era mai mult controlat de catre barbatul care opta pentru a negocia schimbul nevestei cu nevasta celuilalt. In ziua de azi swing-ul a devenit o activitate cu oportunitati egale in care atit barbutl cit si femeia sint pro-active in gasirea de parteneri, fiecare bucurindu-se in mod egal de activitatea aleasa.
Conform descrierilor, wife-swapping-ul a fost initiat inca de catre militarii din primul razboi mondial. Prietenii organizau petreceri de bun ramas in care fiecare se angaja ca va avea grija de nevasta celuilalt satisfacind orice nevoi (incluzind aici si cele sexuale). Apoi, au urmat asa numitele petreceri la cheie, in care perechile sosite la petrecere isi depuneau cheia de la locuinta intr-o urna. La sfirsitul petrecerii fiecare femeie isi alegea o cheie si pleca cu proprietarul de gen masculin al acesteia.
Cluburile de swing si-au facut practic aparitia in urma petrecerilor particulare. Primele cluburi au aparut in California, Chicago si New York. Deja in 1972 existau peste 18 astfel de cluburi in California de sud."
dintre filmele care prezinta cel mai bine acest fenomen, enumar doar:
Swingers(2002) In care ne sunt foarte bine prezentate regulile jocului, placerile dar si complicatiile care pot surveni pe parcurs.
si:
Swingers (1996). Mai mult o comedie savuroasa care incearca sa prezinte acelasi fenomen, insa la un alt nivel.
As vrea sa stiu si eu cam ce parere aveti despre amploarea pe care a luat-o fenomenul Swing in ultima vreme. de asemenea, daca mai aveti exemple de filme pe baza carora sa putem discuta, well... go ahead.
hai, curaj. Swingul e o fantezie pe care cred ca orice barbat o are sau a avut-o la un moment dat, in subconstient. Dorinta de a fi cu iubita celui mai bun prieten pentru ca she's hot, precum si alte chestii de genul...
and in the end it's not a shame to think like that...