astazi m-am delectat cu "l'amour l'apres-midi",daca tot se osteni omu sa mi-l recomande taman aici.
nu este cazul sa incep aici o analiza a filmelor lui Rohmer ca o fac altii mult mai bine si mai argumentat decat mine,dar pot sa spun ca "dragoste de dupa amiaza",cel de-al saselea film din seria "contes moraux" m-a tinut nemiscata in fata ecranului,chiar daca aparent...are toate calitatile unui film plicticos,avand ca tema..tocmai plictiseala conjugala,cred ca v-ati prins.
barbatul modern e condamnat la monogamie,dar poate visa ca seduce femeile pe care le intalneste pe strada si de care se simte atras,dar fara sa fie capabil sa spuna exact din ce motiv.asadar,Frederick,parizianul mic burghez casatorit cu o profesoara,avand un mic birou si o afacere prospera,simte nevoia de a evada din viata monotona si plictisitoare pe care o duce la periferia aglomeratului oras,mai ales dupa amiezele,singurele lui momente libere de peste zi.
norocul i-o scoate in cale pe Chloe,o veche cunostinta, impreuna cu care descopera micile placeri ale petrecerii acestor momente.
prezenta ispitei ne aduce in fata unui barbat capabil sa sustina doua relatii,in mod diferit,este adevarat,dar ambele ii aduc satisfactia cuvenita:sotia si cei doi copii il implinesc,iar Chloe,femeia care-i alunga plictiseala in dupa amiezele libere,il face sa scape de "perspectiva fericirii tacute care se intinde la nesfarsit in fata lui" si care il deprima.
nu stiu cum se face ca intotdeauna barbatii se trezesc din vis.si cand revin la realitate,aceasta perspectiva nu li se mai pare deloc infricosatoare,ci din contra,constata ca le place tot mai mult.
sa fie oare teama ca pot pierde tot ce au?posibil..caci si Frederick a rezistat eroic ispitei pana la momentul final cand, gata fiind sa comita adulterul,imaginea unei scene petrecuta acasa cu copilul sau,l-a facut sa iasa val vartej din transa si sa-si seduca...la propriu sotia,exact ca intr-un cuplu de amanti.
fermecator in rol acest Bernard Verley.a meritat sa-i urmaresc dorintele ascunse si framantarile,mai ales pentru final.tentatia a fost destul de mare,dar nu deajuns ca sa-l aduca-n patul ei,sau poate sansa lui a fost ca n-a purtat in ziua aceea,camasa noua,cu carouri verzi.