View Single Post
Old 07 Jun 2011, 09:22   #788
Chambord
x

Chambord

Originally Posted by Federico:

1. Cu siguranta falsa nu e. Nici adevarata categoric pentru ca nu tine de matematica. Statusul ei cinstit e foarte probabil adevarata intrucat are la baza are observatii empirice intinse pe doua milenii de istorie a spiritului.

2. Greseala de logica! N-am spus ca scopul creativitatii este crearea de paradigme ci ca un autor paradigmatic e superior unuia cu amprena locala.

3. Aici recunosc ca m-ai invins. Daca e un lucru careia nu pot sa-i fac fata din start intr-o discutie atunci ala e bascalia. Nici cu Logica lui Hegel nu poti sa treci de stavilarul bascaliei.
Imi pare rau ca ai recurs la asemenea tactici. Sa ne oprim aici.

1. Din pacate pt empirism el poate doar sa ne arate efectele si sa le coreleze, avand in schimb o mare problema in a gasi cauzele. It all goes way back to phisycal power and influence. E ca la fotbal: In caz de egalitate dupa 90 de minute se departajeaza la prelungiri si penalty-uri. In caz de inteligenta / creativitate / paradigme egale cum facem departajarea. Pai sa vedem: la creier si la inima ne-am masurat si suntem egali, acu hai sa ne incordam si muschii, oups, we have a winner ! Ori paradigma e intrinsec legata de implementare/implementabilitate. Si se implementeaza ceea ce se pupa mai bine cu muschii care pun in practica.
2. idem 1
3. Era the only way. Pt ca afirmatia respectiva a ta avea valoare de adevar: so false it's funny

That's my final 2 cents. Si ca sa fac trecerea inapoi spre carti ... aseara am dat in romanul pe care il citesc acum (culmea, o opera considerata paradigmatica) peste urmatorul fragment (mi-a fost lene sa-l copii la mana din carte si l-am gasit pe net doar in engleza, il reproduc asa):

"This war, in fact, made no sense at all. It couldn’t go on.
Had something weird got into these people? Something I didn’t feel
at all? I suppose I hadn’t noticed it…
Anyway, my feelings towards them hadn’t changed. In spite of
everything, I’d have liked to understand their brutality, but what I
wanted still more, enormously, with all my heart, was to get out of
there, because suddenly the whole business looked to me like a great
big mistake.
“In a mess like this,” I said to myself, “there’s nothing to be done, all
you can do is clear out…”
Over our heads, two millimetres, maybe one millimetre from our
temples, those long tempting lines of steel that bullets make when
they’re out to kill you, were whistling through the hot summer air.
I’d never felt so useless as I did amid all those bullets,and in that sunlight.
A vast and universal mockery
.
"

Voyage au bout de la nuit - Louis Ferdinand Celine
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif