View Single Post
Old 06 Jun 2011, 14:18   #42
varu
Guru
 
varu
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 808
Originally Posted by MinRep:
So far, "Cave of Forgotten Dreams" si "Misterele Lisabonei" sunt must-see-uri. Si nici "Le quattro volte" sau filmele lui Pierre Etaix nu sunt deloc rele...

"Misterele Lisabonei" e splendid, e dovada ca poti face cinema suprem si dintr-un material frivol cum ar fi un roman de aventuri in stilul lui Alexandre Dumas.
Eu l-am vazut deja inainte sa ajung acolo pentru ca proiectia lui se suprapune cu "Nader si Simin" si vreau neaparat sa vad filmul iranian.

Dar "Misterele Lisabonei" e un obiect de arta frumos, atat de bine slefuit si bibilit ca nu m-am plictisit deloc in 4 ore si jumatate. Nu e o experienta de cinefilie dura, din categoria "artsy", e un film pentru publicul larg, dar cu o executie de mare rafinament. E frumos de tot, ce sa mai.

Si daca nu ma credeti pe mine, o zice si Mihai Chirilov: "Misterele Lisabonei" e "capodopera incontestabilă a acestei ediții".

Patru ore și jumătate de Mistere ale Lisabonei (Raúl Ruiz). O proiecție doar pentru cei antrenați sau speri la un public mai larg?
General vorbind, sper ca fiecare film să aibă parte de publicul pe care îl merită. În ce privește Misterele Lisabonei, capodopera incontestabilă a acestei ediții, pierderea va fi a celor care judecă filmele după durată. E o ocazie unică de a vedea acest film pe un ecran mare, în condiții tehnice impecabile, pe care nici un cinefil nu trebuie s-o rateze. Cît despre publicul larg, voi spune doar că filmul ăsta a fost distribuit în Franța în cinematografe, cu un considerabil succes de box-office – așadar, nu mi se pare deplasat să anticipez o sală plină, date fiind sofisticata poveste de epocă, plină de răsturnări de situație, și rafinamentul imaginii. ( http://www.dilemaveche.ro
/sectiune/dileme-line/articol/prima-zi-interviu-mihai-chirilov )

Last edited by varu : 06 Jun 2011 at 14:40.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif