View Single Post
Old 06 Jun 2011, 01:20   #768
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by miercuri:
Intrebarea mea e de ce insistati voi sa nu punem marile scriitoare in aceeasi caruta cu marii scriitori si sa le aplicam colectiv eticheta de "oameni valorosi"?

Nu cred ca a zis cineva ca n-ar fi cu totii valorosi, doar ca unii s-au remarcat mai mult. Intrebarea mea e de ce n-am putea recunoaste ca unii sunt mai valorosi ca altii? E si o doza de subiectivism in chestia asta, dar tot timpul o facem, fie ca e comparatie de carti sau autori de carti, fie ca e de filme, regizori sau actori, iar exemplele sunt infinite. De exemplu am fi putut face aceeasi comparatie in cinematografie. Nimeni nu a negat de cand a inceput discutia valoarea scriitoarelor, doar ca sa nu faci comparatia doar pentru ca ar parea misoginism e absurd. De ce e absurd? Pentru ca nu e misoginism, e doar realitate... daca vrei... realitatea e misogina.

Originally Posted by miercuri:
@Liviu - eu nu incurajez nici o intrecere intre sexe. tot ce vreau e ca femeile scriitoare sa fie judecate in aceeasi termeni in care sunt judecati si barbatii scriitori. adica in functie de ceea ce au scris si nu in functie de genul din care fac parte.

Sunt confuz. Mie mi se pare ca ai ceva cu Naipaul de fapt, nu cu White1. Pentru ca n-ai putea avea ceva cu White1 atata timp cat el a judecat in termenii spusi de tine, adica dupa ceea ce au scris.

In fine, se face tarziu si nici eu nu mai socotesc prea clar acum, asa ca ma retrag.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif