"unfaithful"-2002
un film pe care l-am revazut cu mare placere,datorita prestatiei Dianei Lane,una dintre actritele mele favorite.
nu cred ca este usor sa fi convingatoare intr-un astfel de rol,fiindca o femeie ca aceea pe care actrita ne-a adus-o pe ecran,este in acelasi timp sotie,mama si amanta.trei roluri,trei stari distincte pe care reuseste extraordinar de bine sa ne faca sa le traim odata cu ea,sa-i intelegem dorintele,trairile,sentimentele de dragoste si de vinovatie,toate temerile si neputinta ei de a se opri din cercul vicios in care intrase odata cu inceputul relatiei extraconjugale.
cei doi barbati intre care ea penduleaza,sotul,pe de-o parte,si amantul,pe care l-a cunoscut datorita unei intamplari banale,o determina sa aiba o atitudine diferita,disimulatoare,desi cu greu isi poate ascunde atat fericirea pe care o simte atunci cand se intampla acele minunate partide de sex ,cat si vinovatia de care ea permanent este urmarita,fiind constienta ca isi raneste si destrama familia,
prestatie onorabila pt.cei doi actori:Richard Gere,de data asta,intr-un rol total opus genului cu care el ne-a obisnuit de obicei,de barbat cuceritor,reuseste ceva mai mult in interpretare,mai ales in partea a doua a filmului,iar Olivier Martinez, se achita bine de sarcina de a fi decorativ si sexi,fara a avea prea mari batai de cap in interpretarea barbatului care poate oferi senzatii erotice incredibile, unei femei mai in varsta decat el,plictisita de viata "perfecta" pe care o avea si rutina zilnica.
Last edited by rvn : 04 Jun 2011 at 14:31.
|