Originally Posted by bremen1980:
Daca Einstein o sa para un retardat fata de noua ta inteligenta ,te apuci sa descoperi originile vietii ,gasesti leacul cancerului ,te apuci de construit masina timpului ,scrii cea mai tare carte din lume
|
Cine stie, poate cu o inteligenta atat de mare realizezi ca tot ce faci pe lumea asta e intr-adevar destinat pierii asa ca o viata traita la maxim e posibil sa fie cea mai buna solutie. Eu nu sunt de acord cu asta, dar as vedea cumva o doza de adevar si in ea. Tin minte ca exact inainte sa iasa filmul citisem Flowers for Algernon, o carte de fictiune in care un retardat participa intr-un experiment in urma caruia ajunge sa fie mai destept decat toata lumea. A citit foarte multe carti ca sa invete, iar apoi a lasat si niste mici realizari. Insa cu cat devenea mai destept cu atat mai mult realiza ca prietenii sai isi bateau joc de el inainte, iar acum incepeau sa-l urasca. Isi pierde astfel toti prietenii si e mult mai nefericit decat era inainte. Cum e mai bine sa traiesti? Nefericit, dar cu realizari care o sa dainuie in timp (nu se stie cat, poate peste 10-20 de ani ne loveste un meteorit si disparem cu totii) sau fericit, dar fara urme lasate pe lumea asta? Care-i alegerea mai inteligenta?
Cu ocazia asta mi-am adus aminte si de profesorul din The Sunset Limited...