View Single Post
Old 31 May 2011, 17:27   #3513
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by bremen1980:
Daca Einstein o sa para un retardat fata de noua ta inteligenta ,te apuci sa descoperi originile vietii ,gasesti leacul cancerului ,te apuci de construit masina timpului ,scrii cea mai tare carte din lume

Cine stie, poate cu o inteligenta atat de mare realizezi ca tot ce faci pe lumea asta e intr-adevar destinat pierii asa ca o viata traita la maxim e posibil sa fie cea mai buna solutie. Eu nu sunt de acord cu asta, dar as vedea cumva o doza de adevar si in ea. Tin minte ca exact inainte sa iasa filmul citisem Flowers for Algernon, o carte de fictiune in care un retardat participa intr-un experiment in urma caruia ajunge sa fie mai destept decat toata lumea. A citit foarte multe carti ca sa invete, iar apoi a lasat si niste mici realizari. Insa cu cat devenea mai destept cu atat mai mult realiza ca prietenii sai isi bateau joc de el inainte, iar acum incepeau sa-l urasca. Isi pierde astfel toti prietenii si e mult mai nefericit decat era inainte. Cum e mai bine sa traiesti? Nefericit, dar cu realizari care o sa dainuie in timp (nu se stie cat, poate peste 10-20 de ani ne loveste un meteorit si disparem cu totii) sau fericit, dar fara urme lasate pe lumea asta? Care-i alegerea mai inteligenta?

Cu ocazia asta mi-am adus aminte si de profesorul din The Sunset Limited...
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif