Thread: Filmul istoric
View Single Post
Old 29 May 2011, 13:10   #6
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

[quote=indiferrent]
Originally Posted by rvn:
Raspunsul l-ai dat in prima propozitie: "Traim vremuri in care nu mai stim ce este istorie adevarata sau falsa". Care este istoria adevarata si care este istoria falsa? Problema principala, zic eu, este subiectivismul exagerat din expunerea istoriei, lucru care fragmenteaza foarte mult si urmareste mai mult interes si mai putin adevar.

Am vazut de curand Los Borigia si mi-a placut. Cartea (Crimele familiei Borgia) e minunata.

tocmai de aceea am deschis topicul.mi s-a incitant sa discutam despre astfel de filme,mai ales in contextul actual,cand dezinformarea si manipularea este la ordinea zilei,capatand proportii exagerate.ele nu sunt nicidecum noi,ci doar mult mai perfectionate.
cred ca orice regizor care a avut un cuvant de spus in cinematografia mondiala are in palmares cel putin un film istoric.pentru unii dintre ei,aceste pelicule chiar ii reprezinta,sau pot fi luate ca puncte de reper pentru recunoasterea valorii lor artistice.altii, au realizat filme istorice la "comanda" si au fost bucurosi s-o faca,sau din contra, le-au realizat avand temeri si frica cenzurii in spate.
indiferent care este motivul pentru care aceste productii se nasc si sunt controversate sau nu,
ele de fapt,rescriu.repovestesc istoria,prin ochii autorului,deformand oricum adevarul.problema ar fi in ce masura si cat de daunator este acest lucru pentru imaginea acelora care au fost implicati in acele evenimente care sunt descrise in film.

p.s.familia Borgia a fost mereu izvor nesecat de inspiratie pt.autorii de film.misterul care o inconjoara,plus contextul istoric in care a trait au amplificat si mai mult adevarul.
da.si mie mi-a placut filmul,daca te referi la productia spaniola din 2007.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif