Thread: Manusi Rosii
View Single Post
Old 28 May 2011, 19:32   #2
dragonfly_drk
Guru
 
dragonfly_drk
 
Join Date: Aug 2010
Location: Cemetery
Posts: 2,940
Ce-i drept, orice film are chichitele sale. orice film are o "oaie neagra". In cazul de fata, dezamagriea, daca o putem numi asa, s-a produs la nivelul la care niciun film nu ar trebui sa il accepte. cel al personajului principal. insa restul compenseaza. hai, sa privim si patea buna a lucrurilor. pentru ca, daca facem o comparatie a filmelor de gen, Manusi Rosii e undeva pe la mijloc. Deci e bine.

ca o curiozitate, filmările s-au desfăşurat la Bucureşti şi Sibiu în primăvara anului 2009 pe parcursul a 36 de zile, iar bugetul alocat producţiei s-a situat în jurul sumei de 750.000 de euro. Cam putin referitor la numarul de zile. Dar incerc sa le gasesc scuza ca locatiile nu au fost multe si nici complicatiile unui numar mare de actori, scene, etc.

si ca sa vin cu o completare la ceea ce spunea SMC mai sus, sa vedem intregul discurs al regizorului Radu Gabrea (care prin aparitia sa in film, nu face decat sa devina un nou Nicolaescu. Cel putin eu asta vad. Poate si pentru ca nu pot accepta ca un regizor sa isi imbine munca regizorala cu cea de actor. Mai bine faci un lucru si bun, decat sa faci doua si pe jumatate.):

„«Mănuşi roşii» este un film despre tortura psihică. S-au făcut câteva filme despre suferinţele oamenilor în închisoare, s-a scris în orice caz mult. Niciodată, după ştiinţa mea, n-a existat o cronică aproape exactă, minuţioasă, detailată până la penibil, a modului în care, pe modelul unei exorcizări, pe modelul psihologic al inchiziţiei catolice, de tristă amintire, regimul comunist şi aparatul lui represiv au reuşit să construiască mii de cazuri «penale», care i-au ajutat să realizeze în mod «legal», distrugerea unei părţi a societăţii româneşti , aici, a unor membri ai comunităţii săseşti"

Ah, de aici sa intelegem ca el a reusi sa transpuna pe ecran cronica aia minutioasa pe care inca nu a descoperit-o? hmmm... eu cred ca nu.
__________________
music is created by the space between the notes not the notes themselves.
dragonfly_drk is offline   Reply With Quote sendpm.gif