Kill the Irishman (2011)
Un film "semi-biografic" si exploziv (la propriu), in centrul atentiei fiind un personaj mediatizat in America anilor '70, Danny Greene, un irlandez "ratacit" printre mafiotii "macaronari" si camatarii ce stapaneau Cleveland-ul. Acesta insotit de tupeul mostenit de stramosii lui celti, reuseste sa escaladeze erarhia sindicatelor prin metode neortodoxe, astfel dandu-le de furca clanurilor mafiote, si asa cum o spune si titlul, "capul" lui va ajunge sa valoreze 25.000$. Din pacate, desi ecranizarea are un iz clasic pronuntat, nu iese cu nimic in evidenta fata de celelalte filme cu tema "mafiota", cel putin din punctul meu de vederere, in cinematografie aproape toate personajele de referinta au parte de acelasi decurs de evenimente. Desi toti ies cu ceva in evidenta fata de restul, mai mereu isi gasesc "Nasul". 7/10
P.S. Filmul mi-a adus aminte de magnetofonul rusesc '73 care imi canta ABBA cand eram mic si pe care taica'miu l-a vandut pe nimic...