View Single Post
Old 24 May 2011, 12:55   #265
Wild_Love
Novice

Wild_Love

Buna..

Originally Posted by rvn:
wild-love,
inteleg perfect nemultumirea ta si daca imi permiti o sa-ti dau doua exemple asemanatoare ca sa intelegi si tu de ce se procedeaza asa:
1. ma duc la coafor si vreau sa-mi vopsesc parul cu marca de vopsea care-mi place mie.
coafeza nu accepta asa ceva. de ce oare? fiindca nu cunoaste produsul adus de mine si nu vrea sa riste, si eu sa am oarece reactii adverse atunci cand il foloseste in capul meu,fiindca daca ar face asta, e posibil sa fie acuzata ea..si de-aici...o intreaga poveste s-ar putea isca...
P.S.nu-ti pot da acum exact texte de lege,dar cu siguranta ele ii obliga sa procedeze asa!
altfel, amenzile i-ar cocosa!

Multumesc pentru raspunsuri tuturor.. E bine ca le pasa unora.

RVN,
Dadeai un exemplu de coafor. Nu foloseste produsul tau pentru par. Bun, Dar daca produsul ei te afecteaza pe tine? Nu tu stii ce e cel mai bine pentru tine? Cand iti cumperi o ciocolata, alegi marca. Daca vanzatorul iti ofera poiana si tu vrei milka, ce alegi? Ce iti place..
Trebuie sa ai posibilitatea de-a alege. Si ei nu iti ofera asta. E democratie (Si aici nu ma refer: Nu iti convine, pleci). E un pretext cel mai des folosit.

Ieri am fost si am vorbit cu managera despre aceste lucru. I-am spus ca n-am fost servit la casiere.

Am facut asa: M-am dus la casierie si am intrebat cat e pretul unui bilet la 3D. Mi-a spus si am cerut explicatii. Bun. Am ajuns unde vroiam eu. I-am spus: Eu nu vreau ochelari 3D. Pai e film 3D si trebuie. Bun. Zic eu: Am ochelarii mei. Pai nu se poate. Asa e politica firmei.
Am mers la mangera si mi-a spus: Daca ochelarii d-voastra nu corespund cu proiectia? Eventual daca nu-i aveti de la un alt cinematograf. Si i-am spus, da dra, i-am furat de la alt cinematograf si vreau sa vad cu ochelarii mei. Am completat cu asta: ieri am fost la proiectia -piratii din caraibe- si n-am vazut nimic cu ochelarii dumneavoastra.
In plus, ochelarii ar trebui sa fie de unica folosinta. Cel putin ramele. Nu si lentilele. Le poarta toata lumea si nu e igienic. Daca unul are patogeni, etc? Stiu ce vreu sa spui: Ii curata, intretin. Dar cat de sigur ii curata? N-ai nicio certitudine. Managera a continuat: Ochelarii ii mai rup unii, altii...intretinerea lor. Atunci cum ar fi: sa ii rup si sa plec. Le-ar conveni?Nu.
Eu te inteleg ce vrei sa spui Rvn..Legea audiovizualului ii obliga, dar cum ramane cu CONSTRANGEREA? Cu libertatea la divertisment? Nu toata lumea isi permite un 3D. Exista niste limite Rvn. Aici iti incalca si niste dreptui ale omului. Dreptul la divertisment. Daca fiecare ar proceda ca ei, atunci nu mai mergem la film, la pizza la biliard, etc..Trebuie sa ne gandim si la chestiile astea. Oricum, taxele sunt mari pe orice produs, serviciu. Daca mergi la cumparaturi si lasi 1000 de ron pe mancare de exemplu, realizezi ca de fapt, produsele respective valoreaza vreo 300 de lei..Daca...
La patinoar ti se ofera optiunea de-a alege. Poti folosi patinele tale personale. Asa ca eu de nu m-as duce cu ochelari 3d exact ca ai lor? fac la comanda...fix de ciuda sa nu le platesc taxa..
Si cum spunea cineva: Pretul biletului e mult prea mare sa nu includa ochelarii. Plus ca diferenta la pret dintre un film obisnuit si unul 3 d e doar simbolica. Reducerea la studenti la fel.
Si toata problema este urmatoarea. Consumatorul permite asemenea abuzuri. Sunt multi care incurajeaza prin atitudinea: Ce-s 2, 5 lei. Si uite asa, daca iti fac un calcul, dupa cum exemplificam si mai sus, pierzi bani seriosi. In plus ca, nu toata lumea isi permite un 3D.
Personal, am sa inaintez o reclamatie la OPC azi sau maine. Nu se poate ca lucrurile sa ramana asa.
Chiar stau si ma gandesc la mentalitatea asta ''importata'' de dincolo. Hai sa punem preturi de afara, hai sa punem taxa pe tacamuri la restaurant si pe fata de masa. Numai salariile oamenilor nu-s la nivel international. E un paradox .
Legat de filme, la noi (Cluj) se apropie Tiff-ul. Este o editie de aniversare. Hm.. Anul acesta nu ma duc. Stiti cine este invitat special? Michael York- Actor cunoscut pentru cele rolurile sale in cele 3 proiectii Austin Powers.
Ma asteptam la cineva mai de ''brand''. Mai ales ca, Tudor Giurgiu, directorul Tiff-ului a cerut un buget de 2 milioane de euro pentru editia a X-a. Maine pot sa aflu si sa va spun ce buget e alocat pentru Tiff anul acesta. Daca va intereseaza. Sa-mi spuneti.
Mi-e dor sa ma reintalnesc cu Julie Delphy.....Oricum, nu va spun totul. Asa usor veti afla mai multe. Ce, cum si cu cine...

Sa fim optimisti si sa facem ce e bine si pentru noi.

Wild Love.
Wild_Love is offline   Reply With Quote sendpm.gif