View Single Post
Old 23 May 2011, 16:19   #214
buticut
Guru

buticut

Quote:
mare actor, joaca in toate basmele posibile. Baiatul cu foarfeca in loc de mana, ceva cu un inorog, ceva cu charlie si ciocolata, alice in tara minunilor, piratii nemuritori din caraibe... Sa apreciezi un actor dupa ce il joaca pe Verde-Imparat, sa il si lauzi...

L-am apreciat si inainte de asta...si oricum alterneaza "basmele" cu filme mai serioase. Intre primul POTC si al doilea s-au strecurat The Libertine si Finding Neverland si intre POTC 3 si POTC 4 au mai fost si Sweeney Todd, The Imaginarium of Doctor Parnassus si Public Enemies. Urmeaza in curand sa fie lansat si The Rum Diary, in care probabil a facut tot posibilul sa dea tot ce e mai bun din el, avand in vedere admiratia lui pt HST. Kathryn Bigelow tot amana Triple Frontier-ul si poate Johnny va fi disponibil pe cand vor incepe filmarile, din moment ce este dorit pentru un rol. Mai sunt si o gramada de proiecte serioase pending ale companiei lui Infinitum Nihil, plus Dark Shadows care se filmeaza (SPER sa aiba acelasi tone ca Sweeney Todd). Deci dupa cum vezi, Johnny nu se ocupa doar de basme.

Haha The Astronaut's Wife e plin de imperfectiuni, dar Johnny e chiar creepy in rol si reuseste sa fie astfel fara sa calce in teritoriul over-the-top. E un fel de guilty pleasure, pentru ca actiunile personajului sunt foarte vag explicate si personajele au niste replici de-a dreptul siropoase. E funny sa-l vezi pe Depp in rol, comentand despre caldura vaginului .

Hmmm credeam ca am lamurit faptul ca Edward Scissorhands e o capodopera. Never mind, moving on. Public Enemies slab? Depp slab in Public Enemies? No way! Doar pentru secventa confruntarii din inchisoare si pentru cea a interviului alone merita kudos, he totally owns those scenes si prima chiar in fata lui Christian Bale. Nu mi se pare supraestimat, ci apreciat la adevarata sa valoare, pacat doar ca acea apreciere a venit o decada cam prea tarziu, dar in mod cert isi merita succesul. Ar putea mereu sa joace la sigur, sa aleaga personaje "normale", cu everyday jobs, care ajung doar sa fie puse in situatii deosebite, dar n-ar mai fi el atunci . No risk, no fun. A demonstrat ca e bun si in asemenea roluri, dar tot cu personajele quirky se simte in elementul lui. E unul dintre putinii actori potriviti pentru absolut orice gen de filme...pe un Daniel Day-Lewis de exemplu nu prea l-ai vedea facand comedie. Pe bune, nu inteleg de ce se plange lumea de alegerile pe care le face. Daca ar juca doar Average-Joes, ar fi criticat pentru ca nu joaca roluri mai demanding. Poti sa fii quirky in mai multe feluri, dar normal doar in unul.

Danoninule, nu stiu care sunt cele 11 filme pe care le-ai vazut cu el, dar nu ai zis nimic de 6 filme care dpdv al interpretarii lui Johnny, sunt in top 10-ul meu: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, The Libertine, Finding Neverland, Ed Wood, Fear and Loathing in Las Vegas, Once Upon a Time in Mexico.

Dar hai sa revenim la ale noastre, parca vorbeam aici de acoti enervanti, nu de Depp .