Nu sunt cel mai mare fan ale animeurilor, majoritatea serialelor de acest gen ma calca pe nervi. Totusi, sunt cateva care mi-au placut in mod deosebit. In primul rand
Death Note, poate si pt.ca e singurul anime din cele vazute de mine in care accentul nu cade pe confruntarile fizice. Are suspans, dramatism, putina mitologie si, mai ales, doua personaje extraordinare,complexe, si frumos construite (Light si L).
Apoi
Rurouni Kenshin. Imi place atmosfera aia creata de disparitia unei lumi(cea a sogunatului Tokugawa) si nasterea alteia (era imparatului Meiji, care pune capat izolarii in care s-a complacut Japonia doua secole). Valorile se schimba si multe personaje calite in confruntarile sangeroase din timpul revolutiei nu isi mai gasesc locul in noua lume. Imi place modul in care fictiune se imbina cu putina istorie si imi mai place faptul ca, invingatorii din bataliile dintre personaje nu sunt neaparat cei care sunt cei mai bine antrenati in manuirea sabiei ci cei care au un sistem de valori si o filosofie de viata superioare adversarului.
In sfarsit,
Blood+. Pentru povestea plina de surprize dar bine...inchegata(

). Si pentru modul in care evolueaza personajele si se releva legaturile dintre ele.