View Single Post
Old 09 May 2011, 02:43   #165
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by sergiuseling:
Eu cred că problema e chiar mai gravă decât niște dublări la filme și anume pierderea identității naționale. Care nu mai e o amenințare, chiar s-a petrecut, nu mai vezi lumea să fie mândră că e română, toți sunt dezamăgiți și supărați pe țara asta. Și prin urmare nu e de mirare că un argument de genul „ajută la învățarea englezei” va bate lejer un argument de genul „salvarea limbii române”. Sincer nu m-ar mira că dacă cineva va veni cu ideea proclamării limbii engleze ca limbă oficială (pentru moment alături de română) să aibă o susținere din partea opiniei publice.
crezi cu adevarat ca limba romana e in pericol in romania si legea asta o s-o salveze? lasa-ma sa rad! eu traiesc de vreo 10 ani in canada si, daca asta costituie un argument pentru tine, pot sa-ti spun ca romanii de aici nu numai ca nu si-au pierdut identitatea nationala, dar unii au devenit mai patrioti. te asigur ca toti vorbesc in continuare in romaneste intre ei cu orice ocazie cu care se intalnesc si trancanesc pe forumuri tot pe romaneste (iti dau si link-uri daca vrei sa verifici). si toate astea, ia nota, in ciuda faptului ca la serviciu, in orice institutii, la magazine, peste tot, sunt nevoiti sa vorbeasca in franceza si/sau engleza, iar la radio si tv asculta aceleasi limbi. straine. de aceea de aici legea in discutie pare cu mult mai absurda.
cat despre mandria nationala reabilitata de dublejele filmelor straine, iarasi te intreb: chiar crezi asa ceva? mai degraba sa se dea o lege promulgand finantarea filmele romanesti. asta ar ajuta la regasirea/sprijinirea/ridicarea nivelului identitatii nationale, as zice eu.
un bun film romanesc, pe mine cel putin, m-a facut intotdeauna mai mandru ca sunt roman.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif