View Single Post
Old 08 May 2011, 00:27   #126
Domolul
Junior

Domolul

Da, corect cu globalizarea si eu sunt pentru.Vreau sa ma globalizez cu astia cu americanii si francezii si italienii , da cu arabii si africanii nu vreau.
Parerea mea este ca n-as suporta asta cu dubbingul sau ca m-as obisnui foarte greu.
Ce ma sperie nu e totusi frica mea de adaptare ci impunerea. N-am inteles, poate imi explica cineva : De ce trebuie prin impunere, de ce fortat, de ce prin lege ?
Vreti dublare ? be my guest , cine va opreste ? de ce nu o faceti singuri astia cu televiziunile, sau astia cu casele de filme sau astia nationalisti . A spus-o si Sergiu mai sus : acum in epoca paradisului aplicatiilor TV de tipul surround, HD, cu internet , a 3D ului, stereo sau pe 2 canale a denvenit banal, toti avem in casa si chiar se foloseste deja .Pe la canalele de sport si cei care se tot plang de desenele animate de pe CN aflati ca puteti schimba canalul audio si auzi in engleza in orice moment, simplu, din telecomanda !
Ma uit pe internet si vad ca FRANTA, ITALIA si GERMANIA au mai multi vorbitori de limba engleza ca ROMANIA, procentual vorbind, fiind vorba de subiectul nostru adica de engleza vorbita ca limba straina. Este posibil insa sa se fi masurat la un anumit nivel de cunoastere, fiindca noi bifam mai mult la nivelul ascultat decat la nivelul vorbit si aici ar fi explicatia care le leaga. Adica la noi daca te duci in piata si strigi : Uan, ciu, fri,Pamela vrea copii ! toata lumea intelege , pe cand la austrieci s-ar putea sa nu.
Aici cu identitatea nationala e cam scary sa intelegem cum Hollywood-ul subversiv vrea sa ne strice natia noastra, desi din nou Sergiu de mai sus are dreptate cand spune ca nu mai suntem mandri ca suntem romani. Sunt de acord ca parerea noastra flescaita despre noi insine ne face foarte mult rau, pe toate planurile. Dar nu inteleg cum se ajunge de la entertainment asa din scurt la natiune. Adica de la o idee dai in ipohondrie si de la ipohondrie , pandaxia-i gata.

Last edited by Domolul : 08 May 2011 at 00:33.
Domolul is offline   Reply With Quote sendpm.gif