Originally Posted by sergiuseling:
Eu cred că problema e chiar mai gravă decât niște dublări la filme și anume pierderea identității naționale. Care nu mai e o amenințare, chiar s-a petrecut, nu mai vezi lumea să fie mândră că e română, toți sunt dezamăgiți și supărați pe țara asta. Și prin urmare nu e de mirare că un argument de genul „ajută la învățarea englezei” va bate lejer un argument de genul „salvarea limbii române”. Sincer nu m-ar mira că dacă cineva va veni cu ideea proclamării limbii engleze ca limbă oficială (pentru moment alături de română) să aibă o susținere din partea opiniei publice.
|
nu vreau sa contrazic pe nimeni,dar de chestia asta cu pierderea identitatii nationale m-am cam saturat.e o lozinca goala. nu mai induioseaza pe nimeni, nu mai vibreaza nimeni de mandrie ca e roman,asa cum poate s-a intamplat pe 1 dec 1918.
poate este exagerat ceea ce spun,dar limba romana nu reprezinta absolut nimic pentru restul lumii si in special pentru Europa,din care uitam mereu ca facem parte si noi.cand i-am rugat sa ne primeasca langa ei,cand le-am cerut drepturi,am acceptat vrand-nevrand "absorbtia",ca doar nu era sa ramanem noi mai cu mot,adica integrati dar fara conditii impuse.
limba engleza este musai s-o invatam si s-o vorbim. daca am face-o si corect ar fi foarte bine.
ne place sau nu,n-avem incotro.nu putem sa ne opunem tendintelor si nici sa renuntam acuma.
limba romana nu va disparea,asa cum va dispare moneda nationala,leul,peste doar cativa ani,dar nici nu-i prevad un viitor prea luminos...
admir natiile care stiu sa-si pastreze traditiile cu stoicism,dar uneori,devin apasatoare,anacronice total.identitatea nationala o fi importanta,dar mai conteaza asa de mult in ziua de azi cand toata lumea tinde spre globalizare? nu stiu...poate ca ar trebui sa mai meditam putin...