fiindca unii au ridicat problema costurilor ridicate ale dublajului (de calitate!),imi permit sa lansez o idee despre sursa finantarii acestor cheltuieli,pt. ca e simplu de priceput ca firmele proprietare de posturi tv.,vor fi nevoite sa-si recupereze cumva,de undeva,macar o parte din lovele.parerea mea este ca statul,ar putea sa subventioneze total sau partial dublajul,dar..
nu degeaba,la randul lui! o noua taxa (de fapt,suprataxa!),pe langa cea existenta deja,pe audiovizual,ar putea impovara firmele si chiar persoanele fizice,cu plata ei.
nu-i exclusa chestia asta,cel putin asa cred eu,din umila mea experienta in domeniu.
daca gresesc,mea culpa!
p.s.inca imi aduc aminte si-acum de gustul "amar" al experientei dublajului unui film romanesc exceptional vazut la bulgari,la sfarsitul anului 1988;"Morometii".intra-devar,filmul a fost pur si simplu mutilat. ma straduiam sa aud vocea lui Rebengiuc si a celorlati actori printre zgarieturile pe timpane aplicate de vocile actorilor bulgari care dublau,dar era aproape imposibil.
norocul meu ca am trait ziua in care sa-l vad in toata splendoarea lui,la cinema.
Last edited by rvn : 07 May 2011 at 15:25.
|