Originally Posted by Liviu-:
Originally Posted by Dl.cinematic:
Dacă ar fi să merg pe argumentul filmelor difuzate la TV, nu voi apuca să văd niciodată (poate) în viaţă filmele lui Fassbinder, Rohmer, chiar Tarr, ce să mai vorbim de Paradjanov, Ceylan, Murnau etc.
|
Nu mai tin minte exact, dar parca acum cateva luni a fost un fel de retrospectiva Rohmer pe TVR Cultural.
|
Acum vreo 10-11 ani a fost o retrospectivă Claude Lelouch, tot pe TVR Cultural. Mi-a plăcut, dar eram prea mic ca să pot înţelege chiar totul...De 11 ani tot aştept să redifuzeze (cineva, oricine) filmele francezului. Nicio şansă...Mi se pare că aşteptarea asta e nejustificată...Doar nu îşi închipuie cineva că o să mor fără să îi revăd filmele, sau, mai rău, că o să mor în faţa ecranului de TV, sperând (în van, probabil...) la o redifuzare pe posturile româneşti...Cam aşa se pune problema, după părerea mea. Cât îl priveşte pe Rohmer, e posibil să ai dreptate, însă dacă m-ai fi întrebat atunci ce ştiu despre regizorul francez, probabil că răspunsul meu ar fi fost: "nimic". Deci, una peste alta, e o problemă de "the means, the motive, the opportunity". Degeaba au dat integrala aia Lelouch, dacă s-a nimerit ca nuca în perete cu vârsta pe care o aveam şi, respectiv capacitatea limitată de înţelegere...De aceea, eu, unul, nu mă bazez pe TV pentru a vedea filmele pe care le vreau, dar asta nu înseamnă, fireşte, că un film bun, difuzat din când în când, nu mă va face să stau în faţa micului ecran...