View Single Post
Old 05 May 2011, 23:29   #900
athos1973
Novice

athos1973

filme accesibile

Am urmarit acest subiect intr-un mod mai aparte decat pe celelalte pentru ca are trimiteri mai largi,mai ample decat poate oricare dintre thread-uri (ma refer la cele privind cinema-ul romanesc), dupa parerea mea de simplu spectator fara pretentii de erudit in cea de-a 7-a arta. Aici este vorba,dincolo de sergiu nicolaescu si filmele lui, de un anumit tip de regizor care a avut succes in anii 70-80, apreciat pozitiv de marea masa de populatie, de la cei mai "cultivati" (unii) la cei mai saraci d.p.d.v cultural. Consider ca acest tip de filme realizate de acest tip de regizor au fost pe nedrept infierate pe acest forum la amploarea la care au fost infierate (ex Oglinda,Noi cei din linia intai - Nicolaescu sau Columna, Stefan cel Mare - M. Dragan - "zero"!!!) pentru simplul motiv ca acestea sunt dedicate masei largi de public,si nu au "valoare artistica" , ignorati fiind cei ce vor filme care sa-i incurajeze, filme care sa le aduca in prim-plan lucruri de care pot fi mandri , care sa-i educe pe copiii lor, lucruri care,de ce nu, sunt poate mai importante decat "valoarea estetica si artistica" care nu poate fi gustata de oricine. Poate ar fi bine sa prezentam anumite filme si din punct de vedere moral si cultural pur si simplu....la urma urmei si filmele de larg consum au valoarea lor.
Cuvinte folosite pe acest site : "jeg, nulitate" (etc, dati dovada de golanisme in limbaj, domnilor!!!) nu pot decat sa degradeze vocabularul si constiinta unui pustan care citeste acest forum si ar vrea poate sa se informeze ( fiul meu de ex. pe care eu m-am chinuit sa-l educ sa nu foloseasca trivialitati in comunicari, dar intrand pe acest site poate considera ca acestea sunt chestii normale, pe cand eu stiu ca NU SUNT NORMALE intr-o comunicare oficiala).
Vreau sa protestez impotriva limbajului folosit aici (aveti libertatea de a face ceea ce vreti,dar libertatea voastra se opreste la granitele libertatii mele ) si impotriva subiectivitatii de care dati dovada judecand printr-o prisma a voastra (doar, si orice lucru are mai multe puncte de vedere) munca unor oameni care a insemnat ceva pentru multi.
Eu (si multi altii) imi doresc si altceva decat produsele gen C. Puiu ,pe care il tot ridicati toti in slavi (e doar un ex. caruia NU-I contest valoarea) - mai accesibile, mai pozitive, niste vise mai frumoase - avem nevoie de vise frumoase.
athos1973 is offline   Reply With Quote sendpm.gif