View Single Post
Old 30 Apr 2011, 22:34   #55
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

Originally Posted by vave:
P.S. Personal mă îngrozesc liceenii din ziua de azi şi nu a trecut chiar aşa multă vreme de când eram eu însămi liceeancă.

cum a spus si rapture, depinde de licee...am facut si eu primii 2 ani de zile('99 - '01) intr-un liceu cu probleme...si incepusem sa ma adaptez stilului din liceu...dar dupa ce m-am mutat intr-un liceu mult mai bun din orice punct de vedere, ultimii 2 ani au fost chiar cei mai frumosi si datorita colectivului cu care sunt si astazi bun prieten.

Originally Posted by dragonfly_drk:
da, ai dreptate. am si eu doi veri. si uitandu-ma acuma la ei, realizez cat sunt de schimbati. ala mic e in clasa a 5-a si are deja telefon cu touch-screen plus cont pe facebook si vreo trei prietene. cel mai mare e deja versat. in clasa a 7-a umbla cu taxiul si are banii lui... ma sochez cand vad cat sunt de schimbati. cum se maturizeaza atat de devreme si fac niste chestii pe care eu le faceam in liceu nu in clase atat de mici. si culmea, au trait in acelasi mediu ca si mine... ce i-a schimbat, a fost anturajul, care de la o generatie la alta, de la un an la altul, se schimba vazand cu ochii. si incerc sa imi dau seama daca e bine sau nu ce se intampla. pe de o parte e ok, ca invata de mici sa fie responsabili. pe de alta, nu e bine pentru ca nu mi se pare varsta potrivita pentru niste copii sa invete valoarea banului. pentru ca banul i-a transformat in niste baieti cu aere...

da...dar acelasi comparatii le facea si sora mea(mai mare cu 6 ani) cand eram eu la liceu..."ca ea n-a facut balul bobocilor in club", "ca ea nu chiulea de la ore sa joace biliard", "ca ea nu avea banii de buzunar pe care ii aveam eu" etc etc etc...

Intr-adevar diferentele sunt din ce in ce mai mari de la generatie la generatie si uneori avem impresia ca cei mai tineri nu stiu sa aprecieze ceea ce li se ofera...dar mai mult ca sigur la fel eram priviti si noi...

Cu adevarat problematic pt generatia actuala(de liceu) sunt magazinele de vise...desi exista lege sa fie la o distanta anume de institutii de invatamant, chiar la mine in cartier este un magazin situat intre 3 licee la o distanta mai mica de 1 km de fiecare

Cum ar fi peste cativa ani sa ii auzim pe cei de 15-16 ani de acum, comentand despre cei mai mici tot felul de chestii...nu m-ar mira ca peste cativa ani liceul sa fie o intalnire virtuala purtata de acasa intre elevi si profesori

Pana la urma, cred ca fiecare generatie e OK in felul ei, atat timp cat isi pastreaza venele si nările intacte de droguri sau sanatatea lor si a altora departe de orice alte ganduri "necurate"...
AndreiStefan is offline   Reply With Quote sendpm.gif