Originally Posted by brax:
Originally Posted by danonino:
Piesa asta spune foarte putin despre O generatie. E imposibil sa cuprinzi fiecare individ dintr-o anumita generatie intr-un roman, ce sa mai zic despre o piesa. Eventual ea spune mult despre cultura persoanelor care asculta cu placere astfel de sunete si apreciaza astfel de manifestari. Ei sunt pur si simplu oameni simpli, banali si complet dezumanizati carora nu le trebuie decat micul in intestin, o bere, femei (la care sa se uite si dupa care sa fluiere) si orice gen de sunet compus din 3 note pentru a se simti bine. Mai scapa si ei de munca si, sub scuza "uit de probleme", isi da drumul la prosteala.
@AndreiStefan: Tipul de muzica pe care il asculta spune foarte multe despre un om. Sigur, nu il putem crucifica deoarece calitatea unei persoane nu poate fi masurata prin preferintele sale artistice, dar de obicei ne alegem prietenii in fucntie de gusturile comune, prin urmare un sistem de filtrare tot exista.
|
O sa ne vindecam vreodata de ipocrizia asta tipic romaneasca...mai exact aceea de a pune "stampila" pe cineva chiar si dupa o simpla privire sau strangere de mana?!
"Ador" genul de persoane care se dezic de la un mod de comportament/gen muzical dar cand merg la o nunta(spre ex.) uita de orice prejudecati/principii si sunt sufletul petrecerii indiferent de ritmul/mesajul sau genul muzicii...
Intr-adevar sunt niste limite de bun simt in "a te manifesta"...spre exemplu, aprob ca este cu adevarat penibil stilul unora de a trai muzica...de la cei cu manelele la maxim in trafic in daciile vopsite cu pensula si marcate cu tot felul de "mesaje", pana la gratarele acompaniate de aceleasi simpliste...manele. Si tot aici as include si acele petreceri Rock cu "saltareti" de isi rup capetele intre ei, isi scutura podoaba capilara pana li se face rau, sau se izbesc de pereti pana cedeaza...de obicei peretii.
Dar in nici un caz, nu as clasifica o persoana ca fiind inculta, prost crescuta etc doar pt ca nu aprob modul lor de a se manifesta...desigur, imi lasa o prima impresie proasta dar pana la a-l clasifica...pana a decide daca merita atentia mea, este nevoie de mai mult decat o parere formata in urma gusturilor muzicale sau modul de a se manifesta.
Am ramas de multe ori placut surprins de personalitatea placuta si chiar cultura a unora pe care la prima impresie nu dai doi bani pe ei...
Toti cei alaturi de care am petrecut aseara...acei "banali si complet dezumanizati" la care ai facut probabil referire, au joburi stabile, unii dintre ei sunt deja cu familii...de la arhitectul la care apelezi cand doresti o casa a ta, pana la inginerul auto caruia ii incredintezi prea-iubita-scumpa masina dupa ce o rupi in gropile lasate de izbeliste de prea cunoscutii "Dorel".
Noi suntem una dintre generatiile care am trait si ne-am bucurat de micile placeri ai anilor 90'...am crescut cu aproape toate genurile de muzica...dar n-am facut niciodata din distractie, bautura si femei un "act de cultura"...prea putin ne pasa ce scrie pe eticheta sticlei de sampanie, fie ea Moet&Chandon, Dom Perignon,Lelac sau falsa Angelli tot in acelasi loc ajunge...sau ce conteaza pe ce ritm se misca corpul femei cu care doresc sa-mi petrec noaptea daca tot ce-mi doresc in seara aia, este sa ma simt bine alaturi de ea...si nimic mai mult! Prefer sa ma distrez si sa ma simt bine acum, nu cand voi avea un copil pt care ma voi dedica complet in cresterea si educarea lui.
Ce e cu adevarat grav, daca vrei sa vorbim de genuri muzicale si generatiile afectate de ele...ce aste cu adevarat trist, este sa vezi un tanar de 15 ani drogat, machiat, cu unghiile facute si hotarat sa renunte la viata pt cele mai banale motive...mai degraba as vedea cu ochi buni un pusti-cocalar "frezat-ciufulit" ce se crede clubber, decat un EMO pregatit sa-ti indoaie bara de la masina pt ca nu se poate simti implinit decat daca nu mai respira.