View Single Post
Old 25 Apr 2011, 21:31   #3379
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Klute-1971
un film pe care probabil multi l-ati vazut si despre care stiti ca a fost incununat cu ceva lauri.
prostituatele se impart in doua categorii:vulgare si rasate.Jane Fonda a reusit cu succes sa intre in pielea uneia din a doua categorie,Bree,folosindu-se,e adevarat,de calitatile fizice de exceptie,dar si de abilitati interpretative care au reusit s-o faca plauzibila in rol,misterioasa si chiar sofisticata.intriga nu pare cine stie ce,prostitutia de lux intotdeauna a generat santaje.mai mult chiar,aproape mereu, in filme de acest gen,detectivul (particular sau politist) sfarseste prin a se indragosti de "informatoare",deci cliseul este destul de evident,dar Alan Pakula a stapanit si dozat eficient misterul,suspansul si felul cum a decurs relatia dintre cei doi protagonisti.mi-a placut Donald Sutherland in rolul lui Klute,fara excese de nimic,nici melodrama ieftina,nici patetisme.intercalarea secventelor cu Jane Fonda la sedintele de psihoterapie, intre cele privitoare la deslusirea itelor incurcate ale cazului,mi s-a parut originala si interesanta si mi-a dezvaluit( desi nu mai era nevoie) o alta fata a moralitatii.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif