Originally Posted by bremen1980:
Originally Posted by Windom:
Originally Posted by bremen1980:
Cred ca feministele s-au oţărît văzînd care era imaginea femeii in filmele noir. 
|
Eu cred ca, dimpotriva, se simt flatate. Respectiva imagine nu numai ca nu le pune intr-o lumina proasta (ele sint cele care trag toate sforile pina la urma, mult mai puternice decit fraieru' din rolul principal), dar filmul noir e adevarat cinema verite cind vine vorba de prezentarea femeii, veritabil studiu antropologic - primul gen care infatiseaza femeia exact asa cum este - calculata, oportunista, machiavelica. Cum naiba ar fi supravietuit astfel pina in zilele noastre? Cu ce ne-am mai fi clatit noi ochii azi daca toate erau usa de biserica?
|
Corect .Imaginea femeii care ni se tot baga pe gît : diafană ,blîndă ,maternă,înţelegătoare ,spirituală
Realitatea ;materialistă,rece ,vicleană,făţarnică,bîrfitoare ....................... şi nu în ultimul rînd rea
|
imi place o replica din filmul Detour (1946) care da intr-un fel definitia femeii din filmul noir.
doi tipi calatoreau cu masina spre Los Ageles. unul dintre ei, autostopist, il intreaba pe sofer dupa ce observa ca are la mana o rana: - hei, ce ai patit la mana, ai fost muscat de vreun animal sau ceva? - da, am fost muscat de un animal. de cel mai periculos animal de pe pamant. femeia.