N-am citit cartea dar nu-mi pare rau, se pare ca filmul nu e tocmai pe langa.
L-am vizionat din curiozitate, impinsa de lucrurile pozitive pe care le-am auzit despre. E un film prea lung in care pe cat de enervanta e aparitia lui Binoche, pe atat de adorabila e cea a lui Daniel Day Lewis.N-a fost deloc un film extraordinar, ori nu ma pricep eu sa citesc printre randuri.
Asa cum remarca ea in scrisoare, unora le este data aceasta usurinta de a trai, primesc si obtin mult fara a se zbate prea tare; in cazul filmului, el e un chirurg de succes,
actiunea pentru el poate incepe oricand si oriunde, numai sa rosteasca cuvintele magice : "take off your clothes". Initial nu e dispus sa faca compromisuri dar poate il atrage tocmai faptul ca ea e oarecum opusa lui. Tereza e mai simpla, dar trairile ei dor, plange cand o pozeaza pe senzuala Sabina, se straduieste sa-l inteleaga, e mai sentimentala, mai "slaba" asa cum si afirma.
Drumurile celor doi se unesc pana la urma, dar..
Constransi de contextul politic nefavorabil si greseli proprii, se izoleaza oarecum gasind fericirea intr-un cadru mai linistit dupa care zbang! finalul. Ca sa vezi...