View Single Post
Old 16 Apr 2011, 11:05   #629
bremen1980
Guru

bremen1980

Originally Posted by miercuri:
Originally Posted by bremen1980:
Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine
Am citit-o si eu acum cativa ani, iar la momentul acela mi-a placut, insa nu pare sa fie una din acele lecturi care sa-mi ramana pregnant in memorie. Aduce mult cu As I Lay Dying a lui Faulkner, dupa parerea unor critici, aduce chiar prea mult.
In schimb de Swift recomand din toata inima Waterland, aia e genul de carte pe care as citi-o la nesfarsit.
A fost primul meu Graham Swift si ma declar multumit.La Faulkner am putut sa inghit cu placere doar ''Zgomotul si furia ''.Am mai incercat si ''Catunul '' dar parca eram in ''Morometii '' varianta americana .Prea multi tarani ,cai ,recolte ,samd.
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif