View Single Post
Old 05 Apr 2011, 20:52   #3317
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Dl.cinematic:
Toate bune şi frumoase până în momentul în care vă apucaţi să speculaţi cu privire la personajul istoric Fitzcarraldo (aka Jose Fermin Fitzcarrald). Ei bine, omul ăsta (la Fitzcarrald mă refer) NU şi-a propus, în viaţa lui, să construiască o sală de operă, cu atât mai puţin în junglă. Totul nu este decât un artificiu născocit de Herzog pentru a avea un fir narativ şi a-i ţine conectaţi pe spectatori (inclusiv pe voi, nu?) în faţa ecranului. Se pare că a reuşit, din moment ce v-a plăcut filmul! Însă, date fiind noile informaţii pe care tocmai le-am devoalat (şi pe care le puteţi, fireşte, verifica), cum rămâne cu "menirea lui Fitzcarraldo pe Pământ...de a minuna urechile oamenilor primitivi etc.etc."? Probabil că tipul, aşa cum mărturiseşte şi Herzog, nu era altceva decât un om de afaceri hrăpăreţ şi nicidecum acel individ plin de bune intenţii, diafan, un "neînţeles" de cei din jur (aşa cum susţii tu, rvn)...

daca nu ma insel, suntem pe forumul CINEMAGIA, nu "Istoria universala". si, ca atare, vorbim despre un FILM (adica unul din-alea cu umbre miscatoare). a mentionat Andreiu7z in mesaj numele "Jose Fermin Fitzcarrald" - sau, poate, a scris "Fitzcarraldo (1982) - Klaus Kinski ..."? Iar eu am dat quote din mesajul LUI, nu am adus vorba despre istoria realizarii acestui film,care este destul de interesanta,intr-adevar si cred ca merita discutata intr-un topic special pe care chiar o sa-l deschid.
Daca vrei sa ne "razboim" acolo,perfect. cinematecistul trebuia sa revina, nu?
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif