Vazut inca o data "The Social Network" - nu inceteaza sa ma fascineze jocul actorilor; Eissenberg, Garfield, Timberlake sunt incredibili si nici cu cei care ii joaca pe Erica, gemeni si indian nu mi-e rusine deloc.
Imi place enorm prima scena, cum se schimba unghiul camerei si incadraturile, replicele defazate ale lui Zuckerberg la intrebarile tovarsei pe care le ignora initial si le tranteste mai tarziu ca nuca-n perete, cum se uita la unghii inainte sa-i faca corectia „final clubs” nu „finals clubs” cu o expresie echivalenta cu un scuipat aruncat in fata. Imi place in scena urmatoare, intors in camera si asezat in fata calculatorului cum isi intrepatrunde degetele la un moment dat, le trosneste si apoi si le flutura in aer, imaginea cu sa sageata de darts in coltul gurii – astea sunt ciresele de pe tortul realismului. Imi place cand zice indianul „I want to hire the Sopranos to beat the shit out of him with a hammer” si tot el la proces: „ I can't wait to stand over your shoulder when you write us a check” la care Zuckerbergii raspunde: „No shit!” . Imi place scena cand batranul avocat ii cerseste atentia, scena cu cursa de canotaj, electrizanta scena din club (nu numai din cauza luminilor si muzicii) , climaxul cu ruptura definiva dintre Eduarado si Mark si mai ales figura ultimului in timp ce ii inghite amenintarile si reprsourile fostului prieten in momentul asta. Imi place cel mai mult dintre filmele lui Fincher pentru ca e cel mai matur (poate alaturi de Zodiac) si pentru cu nu m-au dat gata niciodata teribilismele-cult anteriorare ale sale gen „Se7en” si „Fight Club” .
|