Moromeţii (1988)
- Victor Rebengiuc n-a vrut sa fie Moromete pentru ca nu stia cum sunt taranii. A acceptat cu chiu cu vai sa fie taran, pentru ca in primele zile sa dea bir cu fugitii de pe platoul de filmare. Nu suporta ideea sa stea in Alexandria, la aproximativ 80 de kilometri de satul Talpa, unde aveau loc filmarile. Cu atat mai mult cu cat fusese cazat intr-un hotel “dotat” cu gandaci, muste si tantari. “Imi era frica ca nu-l pot face pe Moromete. Pana la urma, l-am facut si nu-mi pare rau. E un rol de care ma bucur foarte mult”, recunoaste acum actorul.
- Initial, regizorul Stere Gulea a vrut sa-l distribuie pe Gheorghe Dinica in rolul lui Ilie Moromete, iar Victor Rebengiuc trebuia sa fie Nae.
- Cu multa greutate s-a facut rost de salcamul din ograda lui Moromete. S-au gasit doua case apropriate, cea a lui Balosu si cea a lui Moromete, care erau nelocuite, dar n-aveau salcam in curte. Desi s-a iscat un mare scandal cu cei de la productie, a fost adus unul tocmai din Alexandria.
- „Cumparam paine din Bucuresti si le aduceam taranilor din Talpa. Stiau ca vin cu paine si ma asteptau” . (Victor Rebengiuc)
|