View Single Post
Old 28 Feb 2011, 08:53   #26
Dl.cinematic
Veteran

Dl.cinematic

Originally Posted by sergiuseling:
Ensemble, c'est tout e atât de „la întâmplare” că n-am ce să spun despre el.

Am văzut Umilință și sigur nu e pentru tine, e mult prea deprimant și cu multe înjurături, dar în curând apare Bună, ce faci? și chiar pare a fi ceva ce ar fi putut fi făcut și la Hollywood.

Nu pricep, TKS sparge toate topurile şi este premiat de-a valma, de multe ori chiar în "contra curentului", în timp ce "Ensemble, c'est tout" ajunge la gunoi...? Că şi aici avem un bâlbâit (pe Philibert). Dacă subiectul ăsta tot a împărţit lumea în două - suporteri şi detractori...sunt câteva mostre reprezentative şi pe Cinemagia - de ce n-am încerca să deschidem un topic special, "Filme cu bâlbâiţi", cine ştie ce surprize vom avea...Poate ne vom da seama, în sfârşit, că subiectul nu e atât de nou şi "genial" pe cât pare la prima vedere. First beliefs might be totally deceiving, right?

Acum, pe bune, filmul nu e so terrible pe cât laşi să se înţeleagă...OK, nu e cel mai original scenariu, ba dimpotrivă (I've seen it around at least a couple of times), dar nici cel mai prost. Şi, cel mai important, filmul nu-şi propune nicio clipă să fie altceva decât, de fapt, este...adică o comedioară uşoară de situaţie. Dar, merită văzut cel puţin pentru a vedea dacă lui Agnes Godard (semnează imaginea) îi "iese" treaba ori ba. Să nu uităm că tipa a făcut ucenicie prin anii '80 la şcoala lui Wenders, Losey, Greenaway sau Resnais. După 1990, a devenit colaboratoarea permanentă a lui Claire Denis. N-aş arunca la gunoi nici rolul pe care îl face Laurent Stocker, chiar dacă Tautou nu m-a impresionat în mod deosebit.

Şi, nu în ultimul rând, n-aş rămâne indiferent nici faţă de coloana sonoră, din care acel "La bicyclette" al tripletei Barouh-Lai-Montand face toţi banii. Cel puţin pentru mine...