View Single Post
Old 17 Feb 2011, 15:36   #880
Pashpix
Guru

Pashpix

Sergiu Nicolaescu: "Căsnicia mea durează de 20 ani pentru că trăiesc clipa"

PUTEREA

Până la 81 de ani, Sergiu Nicolaescu a fost căsătorit de trei ori, actuala soţie fiindu-i alături în ultimii 20 ani, deşi s-au cunoscut atunci când partenera de viaţă era doar o puştoaică, însă tocmai inocenţa ei l-a atras. Nu sunt primul cuplu din showbiz în care diferenţa de vârstă este una considerabilă, însă regizorul deţine recordul cu o iubire care n-a ţinut cont că protagoniştii s-au născut la jumătate de secol distanţă. Sergiu Nicolaescu ne-a spus că nici el nu se aştepta ca relaţia lui să dureze atât de mult şi crede că secretul reuşitei stă în mesajul transmis de celebrul dicton latin “Carpe Diem”, fiind convins că în viaţă este foarte important să trăieşti clipa.

În zilele noastre, iubirea adevărată este pe cale de dispariţie. Mondenii anilor 2000 se îndrăgostesc fulgerător şi se despart imediat ce răsare soarele. O relaţie care celebrează un an de existenţă a devenit deja o pasăre rară în analele showbizului, iar o căsătorie care se desface la câteva luni nu mai miră pe nimeni. Tocmai de aceea, iubiri care rezistă peste decenii au ajuns să şocheze şi să stârnească semne de întrebare celor care privesc de pe margine, dezamăgiţi de prestaţiile lui Cupidon. Judecând după poveştile de alcov care colorează tarabele, am crede că îngeraşul iubirii s-a împrietenit cu Bachus şi a uitat să-şi mai facă datoria. Iubirile moderne au luat locul unei meserii adevărate, iar duduile îşi câştigă traiul în aşternut, mângâind pentru o perioadă tâmplele cărunte ale unui fericit de ocazie. Nimfele îşi dezgolesc trupurile din dorinţa de a prinde în mreje cât mai mulţi sponsori, iar apoi urlă ca din gură de şarpe când aceştia le-au uitat numărul de telefon în zori şi povestea de amor nu s-a încheiat la Primărie, aşa cum sperau ele. Nici pe ei, tâmplele cărunte nu-i feresc de eşecuri sentimentale şi sunt suficient de naivi să creadă că dragostea nu trece prin stomac. În acest univers minunat, în care Cupidon a uitat de săgeţile otrăvite cu amor şi a plecat cu sorcova, există excepţii care ne ajută să credem în continuare în dragoste. Una dintre ele ar fi căsnicia de 20 de ani dintre Sergiu Nicolaescu şi soţia lui, Dana, pe care a cunoscut-o când aceasta avea numai 17 ani, iar el era un bărbat trecut de prima tinereţe. Cum au trecut peste diferenţa de 46 de ani ne-a spus chiar regizorul care va împlini în curând 81 de ani. “Trăiesc clipa! Niciodată nu am premeditat ceva în relaţiile pe care le-am avut. Mi-a plăcut să las viaţa să-şi urmeze cursul şi să aştept să văd ce-o ieşi. De data aceasta, a ieşit ceva ce durează de 20 ani. Dacă mă întreb, nici nu ştiu cum s-a întâmplat una ca asta. Cred că o dragoste odată înfiripată, rămâne pentru totdeauna. Este o mare diferenţă de vârsta între noi, însă probabil că relaţia a rezistat pentru că ţinem unul la celălalt şi am făcut întotdeauna ce am simţit, am trăit fiecare moment la intensitate maximă!”
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif