Thread: "În derivă"
View Single Post
Old 08 Feb 2011, 08:19   #47
sabinalin
Veteran

sabinalin

L-am lasat la urma pe Andrei,personajul principal al serialului, cel mai "normal" dintre cei care se perinda pe ecran: omul si-a dorit sa fie un terapeut foarte bun caruia chiar sa-i pese de pacientii sai,si-a dorit sa aiba o familie frumoasa si o existenta decenta, prin modul de comportament e un reprezentant tipic al clasei de mijloc pe care se bazeaza Occidentul dar prea putin existenta la noi in tara. Din pacate Andrei are mari probleme pentru ca s-a lasat absorbit de profesie si nu si-a dat seama ca familia pe care si-a dorit-o atat de mult pluteste in deriva. L-am apreciat mereu pe Marcel Iures ca pe un actor valoros, mi-au placut indeosebi aparitiile sale din "Balanta" si "Peace maker" dar si acel Henric al IV-lea portretizat la Bulandra in piesa pirandelliana regizata de Liviu Ciulei. Nu cred ca exagerez daca afirm ca rolul Andrei din "In deriva" este un "varf" al unei cariere remarcabile, inspiratia producatorilor a fost maxima. Marcel Iures are o gama foarte larga de posibilitati interpretative si si le etaleaza din plin intr-un rol dificil de care se achita exceptional. Pana la urma se dovedeste ca, pe linie culturala, Bailestiul nu inseamna numai geniul lui Amza Pellea...
sabinalin is offline   Reply With Quote sendpm.gif