Originally Posted by Dl.cinematic:
teoria de mai sus, oricât de <i>appealing</i> ar fi la prima privire, nu mă lămurește dacă spectatorul de film mai există ca entitate distinctă (<i>ori poate ar fi mai indicat să îl numim "spectator de trailere"</i>), ori în cazul în care într-adevăr mai există, dacă mai este capabil să aibă propriile opinii despre filmul vizionat (ca alternativă, firește, la <i>asimilarea necondiționată a părerilor altora</i>)...
Baftă la examen!
|
Dl. Cinematic, nu-mi place sa ma repet, da' vad ca n-am incotro. Nu e acelasi lucru daca un film a generat pareri impartite sau daca parerile se indreapta cam intr-o singura directie, cum e cazul de fata. Cand balanta se inclina intr-o parte, evident ma face sa am oarecum indoieli cu privire la filmul respectiv. Daca sunt indecisa cu privire la vizionatul filmului respectiv, imi pun sperantele in trailerele care ma vor elucida mai mult sau mai putin. Trailerele sunt facute ca sa te imbie, sa te convinga de faptul ca merita sa-ti dedici din timpul pretios pentru a vedea filmul in cauza si daca nu reusesc, trebuie sa fie dintr-un anume motiv, nu? Si atunci intri la indoieli si mai serioase. Poate ca filmul intradevar nu prea merita. Poate ca mai bine ma uit la Black Swan sau 127 Hours (le-am vazut pe amandoua, da' ce conteaza) si aman filmul in cauza.
Quote:
în cazul în care într-adevăr mai există, dacă mai este capabil să aibă propriile opinii despre filmul vizionat
|
Doar ca aici vorbim despre un film pe care eu nu l-am vizionat inca. Of course, fiecare are o opinie proprie, doar ca de multe ori se intampla ca opinia respectiva sa coincida cu a altuia. Daca lui SMC nu i-a placut filmul x si intamplator, nu mi-a placut nici mie, asta nu inseamna ca nu am o opinie proprie. Da-ne mai mult credit, spectatorul de film inca exista si o duce bine

, dar cand o asemenea avalansa de filme vine peste el, e mai presus de puterile lui sa le vada pe toate, asa ca le alege selectiv - in functie de plot, cast, regizori, trailere. You Will Meet... pur si simplu nu a reusit sa ma convinga de faptul ca merita pus in capul listei "Must See", asa ca il las mai in urma, in favoarea altor filme care par mai tentante. Desigur, se mai intampla si sa vad un film random, for no solid reason (=din plictiseala), dar deja asemenea intamplari sunt din ce in ce mai rare.
So when in doubt, I watch trailers. Insa cam batem apa in piua, mai ales eu. Se pare ca multi-taskingul cateodata nu da randament de 100 peste tot. Tu ai vazut filmul?
Mersi, btw

.