Thread: Film obscur
View Single Post
Old 31 Jan 2011, 19:13   #27
Dl.cinematic
Veteran

Dl.cinematic

Originally Posted by sergiuseling:
Legat de topicul ăsta e oarecum dificil să să înțeleg ce e acela un film obscur și excelent. De obicei dacă un film e excelent tot afli de el și atunci nu mai e obscur. Sau văd că sunt unele filme apreciate prin țările lor. Ălea sunt obscure doar pentru că nu au fost lansate în România?

Bănuiam că se va ajunge aici. De fapt, mă întrebam cât o să mai dureze până ne vom apuca să dăm definiții. De aici încolo, e posibil ca topicul să intre ușor-ușor pe o pantă descendentă. Eu unul nu prea știu situații pe forum în care, fiind vorba de clarificarea unor noțiuni, să se fi ajuns la puncte de vedere acceptate, împărtășite de majoritatea "combatanților"...

Cred că va trebui să îl rugăm pe om să definească granițele în care trebuie să ne înscriem cu postările.

Dacă ne uităm în DEX, avem un sens direct, intuitiv, cel de film "necunoscut" sau "mai puțin cunoscut"...Cred că ăsta a fost,"in the back of the mind", sensul acceptat de majoritatea celor care au postat până acum.

DAR, mai există încă unul: "mediocru", "neimportant", "neînsemnat". Aparent, nicio legătură cu subiectul discutat...Cu toate astea, se pare că destule filme "obscure" au fost inițial de categoria B, dar, fiind bune, au reușit să se impună, să treacă în mainstream. Cu toate astea, au rămas cu nick-ul "obscur".

Omule, vrei să intervii, te rog?

Last edited by Dl.cinematic : 01 Feb 2011 at 10:33.
Dl.cinematic is offline   Reply With Quote sendpm.gif