N-am am un mare film favorit dar am citeva zeci de filme care se bat pentru primul meu loc. In functie de starea mea sufleteasca ,de clima ,de banii din buzunarul meu ,aceste filme ajung pe podium sau sunt inlocuite .Rar mai se inghesuieste un nou venit in camaruta strimta a favoritilor.
Si mai rar un asemenea film ma plictiseste si este alungat din ''haremul meu''(probabil pentru ca le frecventez mai rar ,de frica sa nu le vad imbatrinind urit ) .In toate alegerile mele inima joaca rolul principal. Daca era vorba de o bormasina trec peste aspect si aleg cu mintea si cu buzunarul ,daca este vorba de arta aleg si cu ratiunea dar corasonul e de baza.
Si n-ar fi aiurea sa pui pe primul loc un film pe care-l admiri dar pe care nu-l iubesti ??
Vertigo ,Hotii de biciclete ,Touch of Evil ,Apocalypse Now ,M ,Nosferatu ,Blade Runner ,Blood Simple ,Persona ,Viridiana ,La Strada ,Eclipsa , It's a Wonderful Life ,Au hasard Balthazar ,Aguirre: The Wrath of God ,Blue Velvet ,Pulp Fiction ,Umberto D.,Brazil , Modern Times, ,s.a.m.d.
. -toate sunt pe primul meu loc
|