Nu am înțeles exact apropos-urile din ultima parte a mesajului tău, SMC, dar în ce o privește pe prima, cred că tind să îți dau perfectă dreptate. Deși nu am prins prea mult din perioada respectivă, aia de sub "domnia" lui Pitbull, evaluarea ta mi se pare perfect rezonabilă. În ultima perioadă, tot (sau mare parte din) zvâc-ul de dinainte pare să fi răposat. Personal, văd Cinemagia, așa cum arată ea acum, ca un "no man's land", în care puțini forumiști dispun de stimulentele corecte pentru a "înviora" atmosfera și a "ridica" nivelul dezbaterilor. Am punctat cam barbar (prin bolduire) în fraza anterioară elementul pe care îl consider esențial.
Să fiu bine înțeles. Nu am absolut nimic împotriva acelor "jocuri" care par să se bucure de succes pe forum, a postărilor de fotografii cu actrițele și actorii preferați și nici măcar a ideii de a ne împărtăși unii altora hobby-urile. Toate își au rostul pe un astfel de forum, îmi este foarte clar, însă nu în proporția îngrijorătoare din ultima perioadă...Sper să nu jignesc pe nimeni afirmând chestia asta.
De fapt, sunt sigur că nu am cum să îi jignesc pe cei care practică (chiar și ocazional) asemenea îndeletniciri, dintr-un motiv simplu și absolut logic: sunt convins că toate activitățile astea "secundare" nu sunt nici mai frecvente, nici mai puțin frecvente decât erau și înainte. În medie, cred că sunt cam la fel de frecvente, no more, no less. Dacă ce am spus până acum are vreo logică, m-aș aventura să concluzionez: problema este la "celălalt" tip de activități, cele care ar trebui, de fapt, să dea substanță forumului: alea dialectice, bazate pe argumente, pe opinii pertinente și...pe implicarea reală a celor interesați. De fapt, activitățile astea sunt cele care s-au rărit...și din cauza asta primele par să fi preluat ștafeta atât de flagrant...
Mai departe, nu știu ce trebuie făcut. Ar fi o impertinență din partea unui "puțoi" (vă rog, nu vă gândiți la sensul peiorativ al cuvântului) ca mine, să își permită să ofere sfaturi. Sunt perfect conștient că m-am alăturat forumului cam în "epoca atomică" a Cinemagiei (abia acum 2 luni) și că ăsta ar putea fi, pentru unii din voi, un argument în sine de rejectare a opiniilor mele (de fapt, le-aș considera mai degrabă facts)...
De aceea, în anticiparea unor strâmbături din nas și a unor sensibilități rănite de intervenția mea patetică, aș vrea să îmi cer scuze tuturor încă de pe-acum și, în același timp, să îi rog pe cei cu "greutate" în forum să se gândească puțin în ce direcție ne îndreptăm (sau, mai bine zis, vă îndreptați).
Last edited by Dl.cinematic : 23 Jan 2011 at 20:06.
|