n-am citit piesa.in schimb,mi-a placut filmul.
ai dreptate, chiar nu mai are absolut nici o importanta cum au ajuns toate personajele acestea atat de diferite sa convietuiasca pentru o perioada scurta, ce-i drept,in acelasi loc,dar de-aici incepe practic, filmul.
toate personajele feminine prezente sunt deosebite, atat prin structura interioara si genul reprezentat,cat si prin farmecul indiscutabil al actritelor care s-au incumetat sa le interpreteze.
totul se invarte in jurul reverendului Shannon,devenit ghid turistic si care bineinteles, trebuie sa-si multumeasca pe deplin clientele.
si cred ca el reuseste,cu mari eforturi intr-adevar,fiindca nu este tocmai usor sa faci fata nabadaioasei Sue Lyon,mai ales daca apare doar cu un costum de baie pe ea si nici atacurilor veninoase si dorintei de razbunare a d-rei Fellowes,"paznicul" ei.
celelalte doua personaje,Maxine Faulk si Hannah Jelkes,la fel de interesante ca si cele amintite mai sus,sunt opuse ca fire.prima este frivola si libertina,stapana pe ea si pe afacerea cu hotelul,cealalta este o "biata fata batrana" (fiindca celibatara e prea putin spus),modesta si de moda veche.intre ele, cuceritorul Shannon isi desfasoara repertoriul,incercand sa faca fata tuturor situatiilor in care este pus cu voia sau fara voia lui.
carismaticul Richard Burton si-a facut datoria.fara el,filmul ar fi pierdut mult.cele doua actrite, Ava Gardner si Deborah Kerr l-au secondat cu brio.
filmul merita si vazut si revazut,macar pentru a admira frumoasa iguana care apare pe genericul de inceput, dar si pentru peisajele extraordinar de spectaculoase, chiar si alb-negru,care apar ca decor.
|