Thread: "În derivă"
View Single Post
Old 09 Jan 2011, 00:43   #37
Lelouche
Veteran

Lelouche

V-am citit posturile (mai putin "cearshaful" lui Pitt care-mi sterpezeshte ochii) si declar ca partial aveti dreptate in ceea ce priveste serialul. Ca sa-mi pot exprima obiectivitatea (atit cit se poate), declar ca am vazut primele 20 de episoade.
La fel de adevarat ca primele trei episoade m-au disperat de-a dreptul. Dupa mine, incepind cu episodul patru, serialul incepe sa-si dea drumul.
Am inteles,ok, ca ideea serialului nu e originala, ca regia lasa de dorit, ca,camerele e putine si se misca - static (sic!), dar dincolo de toate acestea, ideea de baza imi pare axata chiar pe realitatea romaneasca. Ok,poate ca la psihoterapeut nu te ratoiesti ca la precupete in piata (si acest aspect recunosc ca nu m-a prea incintat), dar in rest etapele analizei psihoterapeutice imi par ca decurg normal. Ni se dezvalui treptat, ierarhic chiar, simtamintele si problemele fiecarui personaj (pacient). Evolutia este una naturala,dupa parerea mea. Contextele care genereaza referiri la sexualitate nu mi se par nici ele deplasate. Sa nu uitam totusi ca unele personaje (pacienti) si-au inceput psihoterapia de un an si altele mai de curind. Astfel ca e normal ca Nora sa aiba unele afecte vis-a vis de psihoterapeut. Transferul erotic e destul de cunoscut in cadrul terapiilor de durata.
Momentele care mie imi plac cel mai mult sunt episoadele cu Nora si Maria. Victor e un personaj bun fiindca l-am urit inca de la inceput. Tipul de tzaran coclit, ajuns la psihoterapeut fiindca auzise ca era cel mai scump si deci a tras concluzia ca e si cel mai bun. Bine,aici recunosc ca in mod normal nu-ti alegi asa psihoterapeutul.
Personajul Diana ma scoate si el din minti, dar la modul negativ. Chestia asta cu tratarea problemelor la adolescenti, ma depaseste.
Iar cuplul cu probleme,ce sa spun..................pare destul de real,dar ii lipseste ceva.El e o laba trista cu aere de metafizician, iar ea pare credibila doar daca ti-o imaginezi femeie.
Cam atit deocamdata.
Lelouche is offline   Reply With Quote sendpm.gif