View Single Post
Old 24 Dec 2010, 01:21   #96
Mercutio
Guru

Mercutio

tot citind topicul acesta am ajuns sa inchiriez si eu in sfarsit moartea domnului lazarescu. am avut mai multe tentative esuate - subiectul fiind atat de deprimant. dar subiectul pana la urma, tema se poate spune, salveaza curul filmului (cum spun americanii). cu forma nu sunt neaparat de acord. e de inteles ca drama umana este deja prezenta in poveste si nu e nevoie de prea multe mijloace cinematografice pentru a accentua dramatismul. daca mai adaugi niste close-up-ri cu fata suferinda a domului lazarescu si o muzica trista pe fundal, incepe sa semene a film indian. totusi, asa cum mentiona cineva mai devreme pe topic, metoda minimalista poate fi usor luata drept diletantism la un moment dat. are cu alte cuvinte doua taisuri. de exemplu nu inteleg care e ideea de a filma o scena statica intr-o incapere cu camera in mana tremurand. toate scenele de interior sunt filmate asa si nu vad care e efectul scontat. mie nu mi-a sugerat nici pe departe realism gen reportaj sau cineverite, ci pur si simplu amatorism.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif