View Single Post
Old 04 Dec 2010, 20:17   #1091
buticut
Guru

buticut

Originally Posted by dragonfly_drk:

da, e usor sa spui, "sunt o victima colaterala". si mie mi-ar placea sa ma complac in situatia asta. sa spun, am o viata de kkt, pentru ca asa a vrut Dumnezeu si nu merit nimic din toate astea. Dar daca intradevar ar fi asa, nu as mai lupta ca sa am o viata mai buna. sa ies din mizerie. so, in tot raul si un bine. asta daca sti sa gandesti. daca nu, ramai la victimele colaterale si te uita soarta intr-o ghena de gunoi...
asta e diferenta intre perfectionisti si cei care se multumesc cu ceea ce au. pentru ca, in fond, ideea asta cu "primesti ceea ce meriti" are un substrat mult mai adanc decat ceea ce implica aceste simple cuvinte. trebuie doar sa ajungi la el si sa il respecti intocmai. si atunci vei intelege... pardon, veti intelege. toti!!!

Originally Posted by dragonfly_drk:
si copilul ala diform isi merita soarta... si nu plateste pentru greselile parintilor. plateste pentru insasi greselile pe care le-a facut in another life.

Nu-ti doresc sa ajungi mama unui asemenea copil. Trust me, daca s-ar intampla asta, l-ai vedea pe Dumnezeu cel putin temporar, intr-o cu totul alta lumina si intrebarea: "Cu ce a gresit el?" ar persista in mintea ta precum un vierme.
Oh come on, this is bullshit. Daca faci greseli intr-o viata, logic e sa le platesti in viata respectiva, nu sa platesti in prezent pentru greselile trecutului, care poate nici nu au existat. Nu cred in moartea propriu-zisa ca sfarsitul unei existente. Cred ca exista ceva dincolo de moarte, fiindca sufletul va ramane viu atata timp cat va exista cel putin o persoana care sa se gandeasca la tine. Nu murim, ci pur si simplu ne continuam viata intr-o alta forma si spatiu, intr-un loc fara adresa, dar la care putem ajunge mereu prin gandurile si sentimentele noastre. Cand cineva drag ne paraseste, o parte din el ramane cu fiecare persoana care l-a cunoscut si l-a iubit, pentru mine asta e reincarnarea - faptul ca acel om isi continua existenta prin noi, nu ca se transforma in furnica din gradina sau mai stiu eu ce vietate. El e acolo, dar in acelasi timp e si aici, cand dorim sa il simtim aproape.

Sa fii victima colaterala nu inseamna sa stai cu mainile incrucisate, asteptand sa pice din cer ceva, ci inseamna pur si simplu asta, sa fii o victima. Cum te descurci mai depparte, e alta treaba; daca alegi sa-ti plangi de mila sau daca incerci sa faci bici din rahat, transformandu-te din victima intr-un supravietuitor. De cate ori nu mi-am spus ce viata de rahat am?! Si totusi, m-am zbatut sa ies din el si inca ma zbat...poate ca nu-mi voi atinge aspiratiile in totalitate, dar macar o sa am satisfactia ca am incercat.

Paul, primim ce meritam atunci cand se face repartizarea Rai-Iad . Problema mea e ca nu primeste fiecare ce merita cat timp traieste pe pamant....

Last edited by buticut : 04 Dec 2010 at 20:21.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif