View Single Post
Old 04 Dec 2010, 19:05   #4
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Harry Potter nu-i decat o inspirata "gaselnita", pur si simplu e doar o"fabrica de bani".In afara faptului ca a facut-o celebra pe madam Rawlling, a imbogatit o mana de oameni si a spalat "creierasele" copiilor mai mult sau mai putin rasfatati, nu-i gasesc alte merite, oricat m-as strofoca.
Chiar ma intreb cati copii au citit cartea( ma refer la cei care au crescut odata cu eroii filmului).
E doar o parere a mea, s-ar putea sa ma insel, dar multi parinti au cumparat-o facand pe placul copiilor, si cred ca putini sunt cei care i-au gustat scriitura, fiindca stiu cat de putin au citit si citesc copiii nascuti de doua decenii incoace, gasind computerul mult mai atractiv si facil pentru tot.
De fapt, ce-ar fi fost cartea fara film? O banala poveste care n-ar fi insemnat nici cat negru sub unghie in universul larg al cartilor pentru copii...si cu toate astea, filmul se datoreaza ei si nu in ultimul rand tehnologiei de ultima ora.
Eu n-am crescut cu HP, dar cred ca basmele lui Andersen sunt nemuritoare si fara egal. si fara incasari de milioane de dolari din ecranizari dupa ele, dar la fel de iubite chiar si dupa o suta si ceva de ani.

Last edited by rvn : 04 Dec 2010 at 19:08.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif