Originally Posted by danonino:
Nu aveam dictionarul la mine. Intunecatii din film erau ciori, negrii erau mai putin.
|
Goddamn racist! Cu asemenea mentalitati, nu trebuie sa ne surprindem de situatia in care ne aflam. .
Quote:
Filmul demonstreaza ca rasele nu pot coexista armonios
|
O RLY?? Si atunci cum de Derek s-a inteles atat de bine cu cel care ii era coleg la spalatorie?
Quote:
Acelasi lucru l-a facut si in inchisoare, s-a dus la neo-nazistii de mana a 14a, a intrat in grupul lor pentru protectie.
|
Cum a spus si FreakDoll, o face pentru ca vorba aia, cine se aseamana se aduna si cum el se identifica cu acel grup, dorea sa faca parte din el. Este insa profund dezamagit cand constata ca lor nu le pasa de "crezul" lor, aliindu-se cu "dusmanul" (un Mexican parca, daca imi amintesc bine) in scopuri afaceriste. Derek lua mult mai in serios treaba cu neo-nazismul, pentru el era o chestiune de principii si orice abatere de la acel set de reguli si conceptii, era din punctul lui de vedere o tradare a acestei ideologii. Cum Derek a vazut ca n-are cu cine si ca acea gasca nu era una neo-nazista veritabila, merge in tabara adversa, tocmai demonstrand ca putea fain frumos sa traiasca si fara protectia lor, fara sa pateasca ceva.
Cred ca ultima oara l-am vazut acum 2 ani, asa ca nu imi amintesc chiar de fiecare detaliu, dar desi e un film puternic, m-a deranjat faptul ca fratele lui Derek desi vizibil socat si traumatizat de uciderea celor 2 oameni de culoare, precum si de cearta de la masa, totusi, alege acelasi stil de viata. De ce ai alege sa traiesti la fel ca fratele tau, vazand in ce hal a ajuns din cauza asta?
Dupa mine, mesajul filmului e ca oamenii oricand se pot schimba in bine, dar uneori nu pot evita repercusiunile manifestate in prezent, ca urmari ale actiunilor din trecut. Insa merita sa incerci sa te schimbi. Indiferent ce ar fi facut odata eliberat din inchisoare, deznodamantull ar fi fost acelasi, insa asa macar a avut consolarea ca fratele sau si-a schimbat stilul de viata inainte de a muri. Filmul ne arata ca cele doua rase pot coexista pasnic, dar cu o floare nu se face primavara, iar schimbarea trebuie sa vina din ambele parti. Toleranta e cuvantul-cheie. E un proces de lunga durata, anevoios si de cele mai multe ori soldat si cu victime colaterale. Poate vor mai trece ani buni pana sa avem parte de o "toleranta generala", poate nu vom ajunge vreodata la acel stadiu. La urma-urmei, filmul ofera rezolvari la nivel individual, care trebuiesc insa aplicate la modul general. Pic cu pic se face marea

. Daca s-ar fi terminat asa cum intentiona regizorul, acele 2 ore ar fi fost in van, protagonistul raspunzand unui atac tot cu un atac, iar acesta fiind un ciclu care se repeta la infinit. Concluzia ar fi fost una dramatica, asa macar cu acest final, o mica portita a sperantei ramane deschisa.
PS: If I don't make any sense at all, it's because I am really, really, REALLY tired