View Single Post
Old 25 Nov 2010, 20:05   #251
buticut
Guru

buticut

Originally Posted by Windom:
Inca o vorba sa mai spun si am terminat cu off topicul: ideea cum ca un regizor e "silit" sa faca arta din lipsa banilor, mi se pare de-a dreptul aberanta. Un exemplu: Cassavetes a inregistrat un esec la public cu The Killing of a Chinese Bookie, raminind fara o para in buzunar. S-a imprumutat si a scos Opening Night, care din nou a stat in git publicului, desi ambele sint filme dementiale. Sa nu-mi spuneti mie ca un asemenea regizor ar scoate un Armageddon ori un Avatar, daca ar avea banii. Nu, ar mai scoate probabil vreo 10 Opening Night-uri, urmindu-si astfel crezul. Daca prind la public, cu atit mai bine, daca nu, asta e...

Asta am spus si eu, artistul nu se compromite. Isi doreste succes, dar nu face o tragedie daca nu se bucura de el si nici nu isi modeleaza stilul dupa cerintele publicului. Nu ii da publicului ceea ce vrea, ci spera ca publicul sa vrea ceea ce el ii ofera.

Cat despre filmele romanesti, ar trebui sa avem mai multe incredere in ceea ce producem. Parca ne este si frica sa le facem reclama excesiva, fiindca anticipam din start ca ar fi in zadar si cand le facem spot-uri de cateva secunde, sunt ca si inexistente. De ex spot-urile Marti, dupa Craciun pe care le-am vazut la TV au fost extrem de...neinteresante. Suna telefonul, Paul sta peste Adriana si respira greu. Bun...si? Un average movie goer i-ar da skip fara sa clipeasca. Cu riscul de a arunca cu spoilere, puteau sa arate secventele in care copiii care vin cu colinda se incurca in versuri...macar vreo 2 secvente cat de cat amuzante. Mirela Oprisor de cand afla de aventura sotului intr-o secventa delicios de penibila in a good way (in sensul ca nu ai cum sa eviti penibilitatea unui asemenea moment - orice ai spune va suna ridicol), pana la sfarsitul filmului are niste replici chiar hilare, she delivers. Sau poate ca eram eu in a merry mood cand m-am dus la film . Sala a fost relativ plina, asta fiind un lucru imbucurator, avand in vedere ca e genul de cinematograf in care iti cam ingheata sangele, iar proiectia nu e dintre cele mai fericite.

Of course, filmul nu este o comedie, ci mai degraba o drama cu accente comice pe ici-pe colo, dar prefer sa vad un trailer interesant, desi partial deceiving, decat unul boring. In primul trailer pt Sweeney Todd, Johnny canta doar 2 versuri si lumea a crezut ca e ceva random, nestiind ca de fapt filmul era cam 80% format din "dialoguri cantate" si ca trailerele in mare cuprindeau putinele dialoguri "normale" din film. OWNED! Citisem o gramada de plangeri din partea celor care au fost tepuiti, crezand ca e doar un film horror. O miscare murdara din partea studiourilor, care stiau ca un Rated-R musical nu are multe sanse de succes, dar heh, business is business. In plus, mai toata lumea are acces la internet si se poate informa cu privire la filmul pe care urmeaza sa il vada.

Ok, cu asta am fost waaaay off-topic, da' nu conteaza .