View Single Post
Old 25 Nov 2010, 09:33   #233
Lelouche
Veteran
 
Lelouche
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 150
Din pacate la noi, libertatea de expresie educationala a fost defectuoasa. Copii au fost tarati din scoli spre diverse cinematografe. Erau vremuri cind se mergea oricum fiindca fie acele filme nu aveau spectatori si deci nici incasari si deci scolile trebuiau sa ridice nivelul financiar al productiilor, fie cu speranta ca copii se vor mai culturaliza.
Nu cred insa ca mai exista astfel de cutume. Sper.
Asta cumva si prin prisma unei totale lipse de educatie cinematografice propriuzise in scoli. Bine ca exista ore de religie, dar ore de cinematografie nu cred sa existe in Romania. Ok, cinematografia e o arta tinara iar prin viata poti trece si fara FILM. Dar suedezii de exemplu chiar au programe prin care isi doresc sa finanteze astfel de cursuri educationale in scoli. Nu o fi nimeni interesat?
Daca tot se face in scoala desen, lucru manual, etc, de ce nu s-ar face si cursuri de cinematografie? Ar modela intelectele precoce si inocente,ba chiar ar contribui la indulcirea receptarii unor materii poate anoste gen istorie,geografie, chimie, fizica,etc.
Lelouche is offline   Reply With Quote sendpm.gif