Originally Posted by omudindulap:
Win, ai gasit filmul?
S-ar putea sa fi exagerat un picut cu epitetele, dar mie-mi placu foarte mult.
|
Tocmai l-am terminat. Imi placu mult si mie, desi n-as spune chiar poetic, doar pe la inceput mi-a dat impresia asta, caracterizarea e mai buna pentru cealalta creatie a sa, A Bittersweet Life. Cu siguranta e printre cele mai bune film pe subiectul sau si nu pot sa nu observ faptul ca o parte destul de mare din cele mai bune filme care au iesit din Coreea de Sud in ultimii ani au ca tema razbunarea. Uimitor e ca de fiecare data, in ciuda subiectului comun, a iesit ceva cu adevarat memorabil si parca atat de diferit de celelalte. Alta tema comuna e cea a psihopatilor criminali in serie, iar lucrul de mai sus ramane la fel de valabil si aici.
Desi nu mi s-a parut ca a atins nivelul lui Memories of Murder, fiind si foarte diferit de el insa, I Saw the Devil se plaseaza printre treptele cele mai inalte ale filmelor cu un asemenea subiect. Choi Min-sik a facut un rol incredibil, mai bun decat cel din Oldboy, si poate fi pus fara nici o problema alaturi de psihopatii americani mult mai populari precum Lecter sau John Doe. Ba chiar aici e surprinsa acea latura demonica mult mai visceral, nu doar prin dialog, ci prin ceea ce defineste cu adevarat un diavol printre oameni.