@Dl.cinematic
Ultimul mesaj e util, dar demonstrează aceeaşi problemă: găsim prea puţine informaţii concrete despre minimalismul în cinematografie. Majoritatea sunt despre minimalismul în arte plastice şi muzică.
Repet, pentru că poate ţi-a scăpat întrebarea mea din postul precedent: Ce se înţelege prin ”structură narativă dispersată”?
Din ce am găsit eu, Chantal Akerman este considerată hyperrealistă. Mie asta nu-mi miroase a minimalism. Vedem realitatea sub o lupă a timpului, în detaliu - Jeanne Dielmann curăţă cartofi cinci minute, face chiftele trei minute, şi suntem martorii celui mai mărunt gest.
De asemenea, ”My Dinner with Andre” nu mi se pare minimalist, pentru că nu este filmat, nici decupat în maniera pe care noi o considerăm azi minimalistă.
@Hell
Ce crezi, există subiecte de film minimaliste? Scenariul unui film minimalist este şi el minimalist?
@lalaby
Nu voi obosi să repet: Eu am lansat topicul la ”Film în general”, nu la ”Cinematografia românească”, tocmai pentru a evita discuţii pro şi contra despre minimalismul românesc, câtă vreme nu reuşim să ne lămurim ce este minimalismul.
|