Thread: "Europolis"
View Single Post
Old 23 Nov 2010, 19:46   #4
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

la intrebarea aceea cu ideea filmului si raspunsul lui Gheorghita,eu as zice asa: pacat ca filmul n-are chiar nici un chichirez, ce sa mai zic de vreo idee sau mai multe.
practic, nu intelegi ce a vrut de fapt sa ne trasmita. ca eu, una n-am receptat mai nimic, decat o amestecatura de secvente cu ceva intentie de a se vrea cu sensuri adanci, dar fara sa reuseasca.
zau dac-am priceput altceva decat ca dintr-un orasel uitat de lume, doua personaje traite parca pe sub pamant ,au plecat sa caute copite de cai morti...tocmai la Paris!
apropos...faza de la crematoriu mie mi s-a parut penibila si fara sens.si nici aleia de la aeroport nu prea ii gasesc rostul, desi Adriana Trandafir a declarat ca a avut clar dovada ca e convingatoare in rol. degeaba! dupa mine, filmul degeaba are cap. n-are trup si nici coada.
cum spuneai si tu, noroc cu AT, care tine in spate tot filmul si ne distrage atentia de la faptul ca restul e un non sens aproape total, nici macar magarusul, cu toate sensurile lui samanice,nu-l face sa para mai interesant.
ma gandeam, apropos de Adriana Trandafir, cum a reusit sa salveze un film, sa scoata ceva bun din insailatura povestii, cu talentul ei incontestabil. am putea face o comparatie cu rolul lui Victor Rebengiuc in "Medalia de onoare", dar nici pe departe meritul lui Rebengiuc nu a constat in asta, din contra, el n-a facut decat sa puna in valoare si mai mult calitatile extraordinare ale scenariului si filmului, in general, nu sa-l aduca pe o oarecare linie de plutire, ca in cazul Adrianei Trandafir.
si n-am inteles de ce n-a fost nevoie sa dea probe pentru rol....cred ca le-a fost si frica sa-i ceara asta. daca refuza ,erau morti!

Last edited by rvn : 23 Nov 2010 at 20:02.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif