View Single Post
Old 20 Nov 2010, 13:52   #30
gionloc
Guru

gionloc

1. & 4. si eu spun ca ai dretapte, filmul e bun! problema e cum spui tu ca e bun. ceea ce voiam sa subliniez in primul mesaj nu e faptul ca filmul ar fi prost, nicidecum. voiam sa arat ca distanta de la 'grandios' la 'just' e mare. si ca ar trebui sa iti alegi cu mai mare atentie cuvintele prin care arati ca filmul e intr-un fel sau altul. suita aia de cuvinte arata ca povestea cu evanghelistii, care erau trei, luca si matei.
apoi, prin citatul luat din textul tau voiam sa arat ca exprimarea ta e pretioasa, atit de pretioasa incit discursul tau devine artificial. felul in care pui cuvintele unu linga celalalt nu denota grija si inteligenta in exprimare, ci mai repede arata faptul ca vrei sa demonstrezi ceva, ca tu iti imaginezi ca daca pui anumite cuvinte laolalta reusesti sa formezi concepte functionale. orice idee, oricit de complexa pare ea, poate fi exprimata intr-un limbaj clar si atragator, fara brizbrizuri lexicale.
3. voiam sa iti spun ca si eu (mai) gresesc si ca ideea e sa nu consideri ca anumite observatii vin din rautate. chiar daca nu sint explicate pe larg. si, in acelasi timp, sa stii ca asta e calea pe care trebuie sa o urmezi pentru a scrie mai bine: sa scrii si cineva sa iti arate ce e rau si ce e bine. si sa citesti (literatura, de exemplu), sa nu pierzi contactul cu limba in care scrii.

l.e. - sigur, de cele mai multe ori e foarte comod sa crezi ca ceva e bine fiindca x sau y zic asta, sau fiindca majoritatea spune asta. am intervenit in relatie cu textul tau fiindca eu nu cred ca ai ajuns acolo unde te asaza mesajul lui Pitbull.

Last edited by gionloc : 20 Nov 2010 at 13:57.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif